Prajitura frageda cu mar si bezea

de reisnaor_2006 in Mancare copii, 17 Mai 2016 | 757 vizualizari

 

Ana - Maria fetita mea adora prajitura asta. O prajitura delicioasa care dispare foarte repede de pe farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 4 meri mari
  • 1 zahar vanilat
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 150 g de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mar si bezea:

Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.


Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare. Se aseaza compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.


Merele le-am dat prin razatoarea mare,le-am pudrat cu zahar vanilat si le-am pus peste blatul scos din cuptor.Am facut bezea din albusurile batute spuma cu zahar si am asezat-o peste stratul de mere si am mai dat tava la cuptor 10 minute.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.

2

Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

3

Putem face cu orice tip de fruct umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mar si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mamaieelena 1

22.05.2016, 22:10

mamaieelena 1

22.05.2016, 22:10

reisnaor_2006 1

23.05.2016, 15:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parfait raw vegan de capsuni