Prajitura frageda cu mere

de dakris in Prajituri, 13 Mar 2012 | 4242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml ulei
  • 350 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 1 kg mere (eu am pus 7 medii)
  • 150 g zahar (sau mai putin, dupa gust)
  • 2 linguri scortisoara
  • 4+3 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Merele se spala, se curata de coaja si se razuiesc. Se pun intr-o cratita pe foc cu zahar si se mentine pe foc pana scade zeama din mere si acestea s-au inmuiat. Se inlatura de pe aragaz, se incorporeaza 4 linguri pesmet si se pune la racit.


Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu praful de copt.


Intr-un bol se pun ouale si zaharul si se mixeaza pana se topeste tot zaharul, obtinandu-se o crema. Incorporam uleiul, putin cate putin. Adaugam esenta de vanilie si apoi faina. Se obtine un aluat mai dens, cu o consistenta mai tare.


In tava (tava mea e de aprox. 20 x 30, iar prajitura a iesit de 5 cm inaltime, cat tava) tapetata cu hartie de copt se pune ½ din compozitie si, cu ajutorul unei spatule ori linguri se intinde compozitia pe toata suprafata tavii si se presara 3 linguri de pesmet peste acest prim strat. Intindem merele cu grija fara a le apasa prea mult in compozitia de jos, apoi varsam si intindem restul aluatului.


Se coace la cuptor cca 40 min, la foc potrivit, pana se rumeneste facandu-i testul cu scobitoarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Bunica 1

31.08.2012, 23:11

Tare buna,dar eu as fi vrut sa inversezi straturile,imi place cu muuulte mere

dakris 1

02.09.2012, 09:22

Bunica, ultima pe care am facut-o, in urma cu 2 zile,am pus ceva mai multe mere si am renuntat la pesmet...sa inversez straturile nu pot... chiar daca si mie imi place cu cat mai multe mere

dakris 1

02.09.2012, 09:23

Asa-i, Timea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere