Prajitura frageda cu mere

de dakris in Prajituri, 13 Mar 2012 | 5208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml ulei
  • 350 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 1 kg mere (eu am pus 7 medii)
  • 150 g zahar (sau mai putin, dupa gust)
  • 2 linguri scortisoara
  • 4+3 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Merele se spala, se curata de coaja si se razuiesc. Se pun intr-o cratita pe foc cu zahar si se mentine pe foc pana scade zeama din mere si acestea s-au inmuiat. Se inlatura de pe aragaz, se incorporeaza 4 linguri pesmet si se pune la racit.


Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu praful de copt.


Intr-un bol se pun ouale si zaharul si se mixeaza pana se topeste tot zaharul, obtinandu-se o crema. Incorporam uleiul, putin cate putin. Adaugam esenta de vanilie si apoi faina. Se obtine un aluat mai dens, cu o consistenta mai tare.


In tava (tava mea e de aprox. 20 x 30, iar prajitura a iesit de 5 cm inaltime, cat tava) tapetata cu hartie de copt se pune ½ din compozitie si, cu ajutorul unei spatule ori linguri se intinde compozitia pe toata suprafata tavii si se presara 3 linguri de pesmet peste acest prim strat. Intindem merele cu grija fara a le apasa prea mult in compozitia de jos, apoi varsam si intindem restul aluatului.


Se coace la cuptor cca 40 min, la foc potrivit, pana se rumeneste facandu-i testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Bunica 1

31.08.2012, 23:11

Tare buna,dar eu as fi vrut sa inversezi straturile,imi place cu muuulte mere

dakris 1

02.09.2012, 09:22

Bunica, ultima pe care am facut-o, in urma cu 2 zile,am pus ceva mai multe mere si am renuntat la pesmet...sa inversez straturile nu pot... chiar daca si mie imi place cu cat mai multe mere

dakris 1

02.09.2012, 09:23

Asa-i, Timea!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura taraneasca cu mere