PRAJITURA FRAGEDA CU MERE

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Mar 2010 | 20311 vizualizari

 

o reteta extraordinara de la miha(multumesc si multi pupici).Este cea mai frageda prajitura pe care am mancat-o vreodata.Trebuie sa o incercati!!!

 

INGREDIENTE

Pentru foi avem nevoie de:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt stins
  • 200 g unt
  • 550-600 g faina

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA FRAGEDA CU MERE:

Pentru foi avem nevoie de:

Intr-un castron maream pus  faina cu untul partial topit si am amestecat(cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic,nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura avem nevoie de:

Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.
Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.Am asezat prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt(sau unsa bine cu unt),am acoperit cu 1/2 din compozitia de mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.
pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA FRAGEDA CU MERE" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere caramelizate