o reteta extraordinara de la miha(multumesc si multi pupici).Este cea mai frageda prajitura pe care am mancat-o vreodata.Trebuie sa o incercati!!!
Pentru foi avem nevoie de:
Pentru umplutura avem nevoie de:
Pentru foi avem nevoie de:
Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat(cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic,nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.
Pentru umplutura avem nevoie de:
Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.
Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.Am asezat prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt(sau unsa bine cu unt),am acoperit cu 1/2 din compozitia de mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.
pofta buna!!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro