PRAJITURA FRAGEDA CU MERE

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Mar 2010 | 17125 vizualizari

 

o reteta extraordinara de la miha(multumesc si multi pupici).Este cea mai frageda prajitura pe care am mancat-o vreodata.Trebuie sa o incercati!!!

 

INGREDIENTE

Pentru foi avem nevoie de:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt stins
  • 200 g unt
  • 550-600 g faina

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA FRAGEDA CU MERE:

Pentru foi avem nevoie de:

Intr-un castron maream pus  faina cu untul partial topit si am amestecat(cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic,nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura avem nevoie de:

Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.
Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.Am asezat prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt(sau unsa bine cu unt),am acoperit cu 1/2 din compozitia de mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.
pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

PRAJITURA FRAGEDA CU MERE-0
PRAJITURA FRAGEDA CU MERE-1
PRAJITURA FRAGEDA CU MERE-2
PRAJITURA FRAGEDA CU MERE-3
PRAJITURA FRAGEDA CU MERE-4
PRAJITURA FRAGEDA CU MERE-5
PRAJITURA FRAGEDA CU MERE-6
PRAJITURA FRAGEDA CU MERE-7
PRAJITURA FRAGEDA CU MERE-8

COMENTARII (15)

violette

violette 1

12.03.2010, 11:41

Foarte fain arata.....si foarte buna!

adry88

adry88 1

07.07.2011, 11:55

place

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

05.03.2012, 19:52

likee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!