Prajitura frageda cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Ian 2016 | 1060 vizualizari

 

O bunatate de prajitura la care va invit cu drag....e delicioasa si miroase divin!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina (plus o mana pentru infainat)
  • 100 g smantana grasa
  • 230 g unt( 82%)
  • 175 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • coaja rasa de portocale plus 3 linguri de suc
  • 1 ou si un galbenus

Umplutura:

  • 10 mere mari
  • o jumatate de cana de zahar brun
  • vanilie
  • scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere si scortisoara:

Se cerne faina intr-un vas larg, untul rece se da pe razatoare, se pune cu oul si galbenusul, smantana, zaharul, vanilia, coaja si zeama de portocala, praful de copt si faina si se framanta aluatul pana la omogenizarea perfecta, se mai infaineaza putin si se da la rece pana se pregateste umplutura.


Merele se spala si se razuie pe razatoarea mare cu tot cu coaja, se lasa vasul deoparte.


Aluatul se imparte in doua bucati aproximativ egale.


Pe hartia de copt se presara faina la fel si pe sucitor, veti avea nevoie poate chiar de mai multa, se intinde foaia cat baza tavii (eu am folosit o tava ceramica dreptunghiulara).


Tava se unge cu unt, se rastoarna aluatul direct de pe hartia de copt si se mai asaza cu mana, daca este nevoie.


Se intinde si foaia ramasa in acelasi mod.


Se pun merele, se presara zaharul, vanilia si scortisoara si deasupra cealalta foaie de aluat.


Se inteapa foaia din loc in loc, usor cu o furculita si se coace prajitura in jur de 40 sau 45 de minute. Se lasa la racit si se portioneaza.


Prajitura se poate manca si calda.


Sper sa va placa prajitura la fel de mult cum ne-a placut si noua!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

21.01.2016, 00:08

Buna trebuie sa fie Cred ca setopeste in gura

Adrian2016 1

21.01.2016, 15:56

o ador

RuxyRux 1

24.01.2016, 21:27

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu gris