Prajitura frageda cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Ian 2016 | 3681 vizualizari

 

O bunatate de prajitura la care va invit cu drag....e delicioasa si miroase divin!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina (plus o mana pentru infainat)
  • 100 g smantana grasa
  • 230 g unt( 82%)
  • 175 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • coaja rasa de portocale plus 3 linguri de suc
  • 1 ou si un galbenus

Umplutura:

  • 10 mere mari
  • o jumatate de cana de zahar brun
  • vanilie
  • scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere si scortisoara:

Se cerne faina intr-un vas larg, untul rece se da pe razatoare, se pune cu oul si galbenusul, smantana, zaharul, vanilia, coaja si zeama de portocala, praful de copt si faina si se framanta aluatul pana la omogenizarea perfecta, se mai infaineaza putin si se da la rece pana se pregateste umplutura.

Merele se spala si se razuie pe razatoarea mare cu tot cu coaja, se lasa vasul deoparte.

Aluatul se imparte in doua bucati aproximativ egale.

Pe hartia de copt se presara faina la fel si pe sucitor, veti avea nevoie poate chiar de mai multa, se intinde foaia cat baza tavii (eu am folosit o tava ceramica dreptunghiulara).

Tava se unge cu unt, se rastoarna aluatul direct de pe hartia de copt si se mai asaza cu mana, daca este nevoie.

Se intinde si  foaia ramasa in acelasi mod.

Se pun merele, se presara zaharul, vanilia si scortisoara si deasupra cealalta foaie de aluat.

Se inteapa foaia din loc in loc, usor cu o furculita si se coace prajitura in jur de 40 sau 45 de minute. Se lasa la racit si se portioneaza.

Prajitura se poate manca si calda.

Sper sa va placa prajitura la fel de mult cum ne-a placut si noua!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

21.01.2016, 00:08

Buna trebuie sa fie Cred ca setopeste in gura

Adrian2016 1

21.01.2016, 15:56

o ador

RuxyRux 1

24.01.2016, 21:27

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din foietaj cu mere