Prajitura frantuzeasca by Merisor

de Bunica in Prajituri, 16 Feb 2013 | 10196 vizualizari

 

Prajitura frantuzeasca m-a tentat de cand am vazut-o,dar exista un "dar",nu-mi place nuca de cocos.Si atunci m-am hotarat s-a fac cu nuca.

 

INGREDIENTE

  • Foile cu cacao:
  • 300gunt
  • 4 linguri cu cacao
  • 400 ml. smantana
  • 200 g. zahar
  • 600 g. faina
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 6 albusuri
  • 200 g. zahar
  • 200g. nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200g. zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml. lapte
  • 250 ml. frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frantuzeasca by Merisor:

Foi


Se freaca untul cu zaharul si sarea pana la topirea zaharului. Apoi se adauga smantana,faina,cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 60 de minute.


Intre timp se face umplutura.


Albusurile cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri. Se adauga nuca macinata,care se adauga peste albusuri amestecand usor de jos in sus cu o spatula.


Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua. Luam o tava de 30/40,o tapetam cu hartie de copt si o ungem cu putin ulei. Ungem mainile cu ulei si asezam o parte din aluat in tava presandu-l cu mana pana la completare tavii. Se adauga umputura . A doua foaie am intins-o pe folie alimentara,tot cu mana. Am luat-o cu folia si am pus-o peste umplutura.


Se da la cuptorul incins la temperatura 175-185 grade(fiecare dupa cum isi stie cuptorul) pentru 35 de minute. Se scoate si se lasa la racit.


Crema:


Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Se adauga praful de buninca,laptele omogenizandu-se bine. Crema se fierbe la foc potrivit amestecand continuu. Cand s-a ingrosat,se ia de pe foc si se lasa la racit.


Frisca se incorporeaza cand crema este rece. Cand prajitura si crema s-au racit se toarna crema peste prajitura. Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu fulgi de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca by Merisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bunica 1

05.03.2013, 08:52

Alexandra Burz 1

06.02.2014, 11:18

reisnaor_2006 1

27.11.2014, 17:34

ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si frisca