Prajitura frantuzeasca by Merisor

de Bunica in Prajituri, 16 Feb 2013 | 9823 vizualizari

 

Prajitura frantuzeasca m-a tentat de cand am vazut-o,dar exista un "dar",nu-mi place nuca de cocos.Si atunci m-am hotarat s-a fac cu nuca.

 

INGREDIENTE

  • Foile cu cacao:
  • 300gunt
  • 4 linguri cu cacao
  • 400 ml. smantana
  • 200 g. zahar
  • 600 g. faina
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 6 albusuri
  • 200 g. zahar
  • 200g. nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200g. zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml. lapte
  • 250 ml. frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frantuzeasca by Merisor:

Foi


Se freaca untul cu zaharul si sarea pana la topirea zaharului. Apoi se adauga smantana,faina,cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 60 de minute.


Intre timp se face umplutura.


Albusurile cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri. Se adauga nuca macinata,care se adauga peste albusuri amestecand usor de jos in sus cu o spatula.


Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua. Luam o tava de 30/40,o tapetam cu hartie de copt si o ungem cu putin ulei. Ungem mainile cu ulei si asezam o parte din aluat in tava presandu-l cu mana pana la completare tavii. Se adauga umputura . A doua foaie am intins-o pe folie alimentara,tot cu mana. Am luat-o cu folia si am pus-o peste umplutura.


Se da la cuptorul incins la temperatura 175-185 grade(fiecare dupa cum isi stie cuptorul) pentru 35 de minute. Se scoate si se lasa la racit.


Crema:


Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Se adauga praful de buninca,laptele omogenizandu-se bine. Crema se fierbe la foc potrivit amestecand continuu. Cand s-a ingrosat,se ia de pe foc si se lasa la racit.


Frisca se incorporeaza cand crema este rece. Cand prajitura si crema s-au racit se toarna crema peste prajitura. Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu fulgi de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca by Merisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bunica 1

05.03.2013, 08:52

Alexandra Burz 1

06.02.2014, 11:18

reisnaor_2006 1

27.11.2014, 17:34

ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie