Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)

de babi5 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 16768 vizualizari

 

Avind facuta mai multa brinzica de vaci m-am gindit ca azi de Sfintii Imparati Constantin si Elena sa fac o turta frecata cu brinza dulce ca- n Banat .. A iesit o bunaciune cum zice Laura .. dar buna rau.. Sa o faceti ca nu o sa va para rau ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina'
  • 180 gr untura( sau 250 gr margarina )
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 400 gr zahar
  • 1pachet stafide(mai mare)
  • 3 zahar vanilat
  • 1 kg brinza vaci (eu am pus mai multa )
  • 1 lamaie
  • putina sare
  • 2 linguri gris
  • scortisoara (numai daca doriti )
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean):

Intr-un castron se pune faina si o amestecam bine cu praful de copt si sarea ,apoi o frecam cu untura sau margarina (eu am folosit untura fiindca iasa mai frageda )


se adauga 2 oua intregi un zahar vaniliat ,100 gr zahar,coaja de lamie si lapte cit cuprinde ca sa fie un aluat mai consistent sa se poata intinde bine .


Se face aluatul de cu seara si se lasa in frigider pina a doua zi .


Intro -o cratita sau castron punem brinza 300 gr zahar ,stafidele care au fost puse in prealabil la inmuiat cu esenta rom si apa,zaharul vaniliat,scortisoara ,grisul si patru galbenusuri


Apoi amestecam bine totul si adaugam la final albusurile batute spuma.


Se amesteca cu o spatula de lemn pina se incorporeaza bine .


Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt intindem o foaie apoi punem compozitia de brinza .


Aluatul ramas il dam prin razatoare deasupra brinzei ,peste tot ca si cum am pune o alta foaie.


Dam la cuptorul in prealabil incins lasam la copt pina devine auriu aluatul de deasupra .


Scoatem apoi prajitura o lasam la rece apoi pudram cu zahar praf.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

se poate taia dupa imaginatia fiecaruia, patrate ,dreptunghiuri sau romburi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

babi5 1

27.11.2013, 17:53

Si zic eu krysty si foate buna a facuto si gaby si a fost incintata ,ea are mai multe vizualizai

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 16:04

babi5 1

01.10.2014, 17:30

Reisnaor_2006 sa o faci draga mea si nu o sa-ti para rau nultumesc de apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta