Prajitura Fulg de nea

de Rahela Velicu in Prajituri, 15 Dec 2016 | 2150 vizualizari

 

O prajitura racoritoare, cremoasa si extrem de delicioasa! Si cu blat doar din albusuri. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-fulg-de-nea/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 40 g nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 compot de ananas
  • 200 g frisca lichida
  • 3 rde zahar praf
  • 1 plic de gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fulg de nea:

Pentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare.


Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn.


Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si uniformizam.


Dam la cuptorul preincalzit, pana cand incepe sa se aureasca pe margini si sa se desprinda de hartia de copt.


Dezlipim hartia de copt si punem prajitura pe platou.


Trecem la pregatirea cremei: mixam spuma frisca lichida in care adaugam si zaharul, ananasul il pasam cu mixerul vertical sau la blender. In siropul de ananas, punem gelatina si o lasam 10 minute la hidratat. O dam apoi 10 secunde la microunde sa se topeasca.


Amestecam frisca cu ananasul pasat si adaugam gelatina. Amestecam bine si punem crema rezultata deasupra blatului.


Uniformizam si presaram nuca de cocos din abundenta.


Dam la rece pentru cel putin 1 ora (eu nu am avut rabdare decat 20 de minute si nu s-a intarit crema bine).


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti razui ciocolata deasupra.

2

Neaparat tinuta la rece, inainte sa o taiati ca altfel se lasa crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fulg de nea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

18.12.2016, 18:27

Tare buna e!

Rocsi 1

18.12.2016, 20:13

O bucatica mica as dori si eu!

Rahela Velicu 1

20.12.2016, 00:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata