Prajitura Godina cu mere caramelizate

de Bucataras Monica in Prajituri, 5 Mar 2016 | 561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 6 linguri zahar (pt caramelizat)
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar (pt compozitie)
  • scortisoara
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Godina cu mere caramelizate:

Pasul1.Caramelizam intr-o tava/cratita cele 6 linguri de zahar. Dupa ce acesta s-a caramelizat,ungem tava asa cum se procedeaza la crema de zahar.


Pasul2. Cat zaharul caramelizat se raceste,pregatim merele,le curatam de coaja, scoatem cotorul,le taiem rondele ,le asezam peste zaharul caramelizat ,presaram scortisoara si lasam la cuptor pana ce acestea devin moi.


Pasul3.Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza si se adauga peste albusuri. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitia obtinuta din oua.


Dupa ce s-au copt merele,deasupra acestora turnam compozitia de blat si lasam la cuptor.(incercam testul cu scobitoarea). Cand este gata,se scoate din cuptor, se lasa 15 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou. Se poate servi cu frisca sau inghetata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Godina cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

05.03.2016, 21:45

excelenta

Camelya 1

06.03.2016, 11:05

Buna!

Geanina87 1

11.03.2016, 12:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Platica lui Godina