Prajitura greceasca

de madi_marin in Prajituri, 24 Sep 2010 | 11432 vizualizari

 

By Laura Sava......cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta de 400 g
  • 200 g iaurt
  • 4 oua
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 3 linguri cu varf cu zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si esenta de vanilie.


Foile se dezgheata de tot si apoi se zdrentuiesc.


Se amesteca zdrentele cu compozitia de oua si se toarna totul in tava 17/23 cm neunsa. Se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 - 40 de minute pana se rumeneste frumos.


Intre timp se face siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi caramelul se amesteca cu mierea si se pune apa. Se pune vasul al foc mic pana se dizolva caramelul.


Cand prajitura e gata, se portioneaza, apoi se toarna deasupra siropul.


Se lasa la rece pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Se foloseste acelasi pahar pentru a masura toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Teo 1

27.09.2010, 21:24

imi place , clar !

nadina73 1

29.09.2010, 01:18

super place la minee la favo 5 f

mira86 1

11.10.2010, 00:58

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Greta Garbo"