Prajitura greceasca

de andreea_angelo in Prajituri, 26 Noi 2012 | 6155 vizualizari

 

In primul rand vreau sa va spun ca prajitura am facut-o dupa reteta facuta de CRISS zilele trecute,cand am vazut-o mi-am zis ca trebuie sa o fac si eu,nu credeam ca o sa imi iasa dar a iesit o prejitura trasnet
MULTUMESC PENTRU RETETA CRISS!!!:-*

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu foi de placinta
  • 4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar ulei
  • un pahar iaurt
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • esenta rom
  • sirop
  • 3 linguri zahar
  • 3 pahare cu apa
  • ornament
  • frisca
  • ornament ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca:

Pentru prima data lasam la dezghetat foile de placinta.


Intr-un vas inalt mixam cele 4 oua cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul si se formeaza o crema alb-galbuie. Se adauga si paharul de ulei, iaurtul, praful de copt si esenta de rom. Se mixeaza din nou. Intre timp s-au dezghetat si foile de placinta pe care le rupem bucatele mici si le adaugam peste amestecul obtinut. Turnam totul intr-o tava care nu mai trebuie unsa avand in vedere ca am pus ulei in amestec si o lasam se se coaca pana se rumeneste.


Intre timp am pregatit siropul, cele 3 linguri de zahar le-am pus la caramelizat. Cand s-a topit zaharul adaugam cele 3 pahare cu apa si mai lasam un pic la foc pana se topeste zaharul ars.


Cand s-a rumenit prajitura, o scoatem si o lasam la racit. Cand s-a racit adaugam siropul si inainte de a taia prajitura ne asiguram ca a tras tot siropul. Eu am ornat prajitura cu frisca ca mi-a placut cum aratau cele facute de CRISS.


Pofta mare!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Sim0na 1

27.11.2012, 19:51

tare faina!

andreea_angelo 1

27.11.2012, 21:11

nuky 1

31.01.2013, 14:23

Am facut ieri prajitura,dar nu mi-a placut, nu stiu unde am gresit.Am respectat intocmai reteta, am insiropat-o cu sirop zahar ars,a tras cam greu siropul, am intepat-o pe toata suprafata sa poata absoarbi in totalitate siropul.Din loc in loc, este tare datorita foilor de placinta care nu au vrut nici cum sa se inmoaie.Oare mi-a scapat mie ceva referitor la acest lucru?Toata lumea zice ca o face dar nimeni vad ca nu a patit asa ceva.Cu stima, astept un raspuns poate mai incerc s-a fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si iaurt