Prajitura in doua culori- de POST

de Sidy in Mancaruri de post, 4 Mar 2012 | 8546 vizualizari

 

O prajitura usor de facut care va va incanta gustul,ce grantat poate face dintr-o zi lunga de post ,una incantatoare.La compozitie se poate adauga si rahat sau nuci.

 

INGREDIENTE

  • o cana apa minerala 
  • 1 cana zahar 
  • 1/2 cana ulei 
  • 1 1/2 cana faina 
  • 2 linguri cacao 
  • 5-6 linguri gem 
  • 1 praf de copt 
  • 1 zahar vanilat 
  • esesta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in doua culori- de POST:


Apa minerala,zaharul, uleiul si faina, le amesteci bine de tot cu mixerul si adaugi si praful de copt.


1/2 din compozitie o pui intr-o tava in care este hirtie de copt( daca n-ai , ungi tava cu margarina si o tapetezi cu faina)si o dai la cuptorul dinainte incalzitla 160 de grade, pina prinde deasupra o crusta.


In restul aluatului mai pui 2 linguri cu cacao cernuta, zaharul vanilat si esenta de rom.


Dupa ce s-a facut crusta , se pune gemul , intins pe toata foaia si apoi restul de aluat cu cacao.


Deasupra se poate presara nuca de cocos sau ornamente colorate. Se da la cuptor pina se coace aluatul si se verifica cu o scobitoare, daca este coapta.


Se lasa la racit , apoi se portioneaza.


Pofta mare...!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in doua culori- de POST" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Laly 1

04.03.2012, 20:00

Sdy vreau si eu,mai ai?

Sim0na 1

05.03.2012, 08:20

N-as putea refuza o portie!

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Un deliciu de post..