Prajitura in dungi

de Lau in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 2660 vizualizari

 

"Nici o zi fara ciocolata"

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 kg faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocale
  • 3 oua
  • 300 g untura
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri mac
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si impartim compozitia in 3 vase.

In primul vas adaugam macul, amestecam, adaugam 1 ou, 100 g untura, incepem sa framantam adaugand treptat lapte, pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

In al 2 lea vas adaugam nuca macinata,1 ou,100 g untura,framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie si dam la rece 30 min.

In al 3 lea vas adaugam cacao, 1 ou,100 g untura, framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie si dam la rece 30 min.

Intindem cate o bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, transferam pe dosul tavii (una cu ulei) taiem surplusul de aluat si coacem cca 10-15 min pana ce se rumeste putin 

Repetam pana terminam aluatul.

Crema-intr-o cratita adaugam zaharul, laptele si punem pe foc, cand da in clocot adaugam grisul amestecat cu putin lapte.

Amestecam continuu pana ce se ingroasa, luam cratita de pe foc adaugam esenta, untul taiat buati si amestecam pana ce se dizolva.

Acoperim crema cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Ansamblare-asezam prima foaie cu mac-crema-foaia cu cacao-creama-foaia cu nuca,adaugam o greutata deasupra si dam la rece cateva ore

Intr-un vas adaugam ciocolata rupta bucati, untul, frisca, punem pe foc amestecand continuu pana ce se dizolva ciocolata.

Turnam deasupra  ciocolata si dam la rece 30 min dupa care decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti