Prajitura in dungi

de Lau in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 869 vizualizari

 

"Nici o zi fara ciocolata"

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 kg faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocale
  • 3 oua
  • 300 g untura
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri mac
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si impartim compozitia in 3 vase.


In primul vas adaugam macul, amestecam, adaugam 1 ou, 100 g untura, incepem sa framantam adaugand treptat lapte, pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.


In al 2 lea vas adaugam nuca macinata,1 ou,100 g untura,framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie si dam la rece 30 min.


In al 3 lea vas adaugam cacao, 1 ou,100 g untura, framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie si dam la rece 30 min.


Intindem cate o bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, transferam pe dosul tavii (una cu ulei) taiem surplusul de aluat si coacem cca 10-15 min pana ce se rumeste putin


Repetam pana terminam aluatul.


Crema-intr-o cratita adaugam zaharul, laptele si punem pe foc, cand da in clocot adaugam grisul amestecat cu putin lapte.


Amestecam continuu pana ce se ingroasa, luam cratita de pe foc adaugam esenta, untul taiat buati si amestecam pana ce se dizolva.


Acoperim crema cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.


Ansamblare-asezam prima foaie cu mac-crema-foaia cu cacao-creama-foaia cu nuca,adaugam o greutata deasupra si dam la rece cateva ore


Intr-un vas adaugam ciocolata rupta bucati, untul, frisca, punem pe foc amestecand continuu pana ce se dizolva ciocolata.


Turnam deasupra ciocolata si dam la rece 30 min dupa care decoram dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Lau 1

24.01.2016, 08:29

Gicuta69 1

25.01.2016, 08:54

Lau 1

25.01.2016, 13:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca