Prajitura in trei culori

de Valclaudia in Prajituri, 26 Oct 2014 | 3949 vizualizari

 

va invit la o prajitura delicioasa... Duminica frumoasa, dragilor! >:d

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 50 gr. unt
  • 3 linguri zahar tos
  • 5 linguri miere
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • cca 500-550 gr.faina alba proaspat cernuta
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 rodie
  • 500 ml lapte
  • 100 ml apa rece
  • 3 linguri zahar tos
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet unt
  • Glazura si decor:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri lapte
  • bombonele colorate: rosii, albe, negre
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei culori:

-punem mierea,untul, zaharul si laptele la foc mic intr-o craticioara pana obtinem un amestec lichid;


-lasam putin la racorit, apoi turnam acest amestec pesterestul ingredientelelor: cacaco, zahar vanilat, oua,faina,praf de copt;


-amestecam toate ingredientele,obtinem un aluat elastic pe care-l impartim in 4;


-preincalzim cuptorul la 170 grade;


-fiecare foaie se intinde pe masa de lucru infainata, se aseaza pe dosul tavii unse cu ulei, apoi se impunge cu furculita din loc in loc si se da la cuptor pentru 7 minute;


-procedam la fel si cu celelalte 3 foi, le lasam apoi la racorit si trecem la prepararea cremei;


-scoatem semintele rodiei si le lasam la scurs intr-o strecuratoare;


-laptele se pune intr-o craticioara la foc mic, impreuna cu zaharul si plicul de zahar vanilat;


-diluam amidonul in 100 ml apa rece, cand laptele atinge punctul de fierbere turnam amidonul dozolvat si amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase;


-presaram si grisul in ploaie, fierbem crema cca 7 minute la foc mic pana obtinem consistenta unei budinci;


-dam crema deoparte, o lasam la racorit, amestecam din cand in cand sa nu se formeze crusta;


-adaugam untul, mixam apoi crema sa devina spumoasa;


-peste crema rezultata adaugam semintele de rodie,amestecam bine cu o lingura, apoi incepen sa asamblam prajitura;


-punem o foaie pe un tocator mare de lemn,un strat de crema,alta foaie, din nou crema si tot asa pana la ultima foaie care va ramane neunsa cu crema;


-peste prajitura asamblata asezam o tava peste care asezam o greutate de cca 3-4 kg si lasam peste noapte sa se preseze prajitura;


-topim ciocolata in lapte la foc mic,apoi o turnam fierbinete peste prajitura si nivelam glazura pe toata suprafata foii superioare;


-presaram bombonele colorate si lasam la racit cel putin 2 ore, sa se intareasca complet glazura;


-portionam si servim.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

foile si crema se prepara cu o zi inainte

2

se lasa prajitura peste noapte pentru ca foile sa se fragezeasca in vederea portionarii

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

merisor 1

26.10.2014, 20:10

Superba si delicioasa! Yummy! ;-bd

Criss 1

27.10.2014, 04:48

Constelatialeu 1

27.10.2014, 06:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache