Prajitura "INGHETATA" in 3 culori

de Ina in Prajituri, 16 Apr 2010 | 38401 vizualizari

 

Aceasta reteta a fost culeasa de la Corina Chiriac, pe cand modera emisiuni la Tele7abc.
Insiropata si deosebit de aromata.

 

INGREDIENTE

  • BLAT ( maro)
  • 5 oua
  • 5 linguri rase cu faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • Un praf de copt
  • CREMA I (galbena)
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml. lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 100 g. zahar
  • 4 linguri cu faina
  • separat:
  • 1 pachet de unt
  • 100 g zahar pudra
  • CREMA II ( alba)
  • 4 albusuri
  • 10 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "INGHETATA" in 3 culori:

BLAT ( maro)


Se bat bine si se coc in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit, 30 min.


CREMA I (galbena)


Se amesteca ingredientele ( mai putin untul) pana obtinem un sos galben pe care il batem pe o plita ( nu direct pe flacara) pana da cateva clocote. Racim si incorporam untul frecat cu 100 g. zahar pudra . Intindem crema galbena peste blat.


CREMA II ( alba)


Se bat pe o plita incinsa ( sau la bain-marie) pana obtinem o spuma in care sta telul drept. Se toarna fierbinte peste crema galbena si dam la frigider pana a doua zi, cand blatul devine insiropat de la cele doua creme.


Se taie in romburi sau patrate.


E delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "INGHETATA" in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

12.05.2013, 13:08

ce faina e

Cris2711 1

12.05.2013, 13:10

si mie imi place,de aceea am favorizat-o

reisnaor_2006 1

11.07.2014, 12:08

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si ananas