Deliciu cu cirese

de LicutaMarin in Prajituri, 23 Iun 2011 | 5994 vizualizari

 

Am profitat de faptul ca inca mai sunt cirese pe piata si nu m-am putut abtine de la aceasta reteta pe care o consider un adevarat deliciu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 250 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr frisca
  • 250 gr cirese fara samburi
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 25 ml lapte
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu cirese:

1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.


2. Blatul se prepara astfel: se freaca zaharul cu galbenusurile pana devin cremoase, se adauga faina, sarea, untul, ciocolata topita iar la urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, aproximativ 30-35 minute. Eu am pus intr-o forma de 25cmx33cm. Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile de ingrediente.


3. Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca. Intre timp batem frisca bat. Daca frisca este dulce nu se mai adauga zahar dar daca nu este dulce (cum a fost a mea) se adauga doua linguri de zahar pudra si se mixeaza bine. Adaugam in frisca ciresele racite si scurse de sirop


4. Se taie blatul prajiturii in doua, pe orizontala, si se pune frisca cu ciresele intre cele doua blaturi.


5. Pentru glazura: se topeste ciocolata cu laptele pe baie de abur si apoi se amesteca cu untul si esenta de rom.


6. Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura si se niveleaza cu o spatula. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie patrate si se decoreaza cu cirese. Este mai bine sa stea o noapte la rece asfel blatul isi trage sirop din frisca si devine mai moale fara sa fie insiropat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

tiby 1

20.02.2014, 10:53

cirese...

-Licurici- 1

16.06.2015, 11:38

Arata foarte bine!

noiinbucatarie 1

26.12.2017, 22:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu coacaze rosii