Prajitura Irina

de carmenvlad in Prajituri, 4 Apr 2011 | 33113 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o persoana foarte draga sufletului meu si care nu mai este printre noi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 pliculet de amoniac
  • 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
  • 400 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 cutie crema de ciocolata
  • 100 g nuca cocos pentru ornat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Irina:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare fina. Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand fac banuti. Se adauga incet uleiul si apoi laptele putin cate putin. Se cerne faina si cacao, se omogenizeaza compozitia si se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie sau apa minerala. Apoi se adauga albusul, amestecand usor pentru ca aluatul sa nu se lase.


Se tapeteaza o tava cu hartie pergament, se pune aluatul in tava niveland suprafata cu o spatula de lemn si se coace la foc potrivit 25-30 de minute. Se scoate tava de la cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi cu o forma rotunda se taie foaia de prajitura. Fiecare bucatica se taie pe jumatate, se unge cu crema o parte, a doua parte se lipeste de prima. Se unge cu crema si de jur imprejurul prajiturii si se da prin nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Irina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

babi5 1

10.06.2013, 13:17

Sidy 1

11.06.2013, 09:43

E tare buna prajitura asta....eu o stiam de :caciula de cazac" Am sa o compar cu reteta mea

margott 1

30.11.2013, 16:26

e super ,am dato si la altii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ada