Prajitura Jerbo

de dariaalexa in Prajituri, 27 Apr 2014 | 10886 vizualizari

 

Prajitura Jerbo este o prajitura delicioasa cu gem si nuca, ideala pentru petreceri, ocazii speciale sau sarbatori, deoarece poate fi preparata cu cateva zile inainte. Este chiar si mai buna, pentru ca foile se inmoaie si devin fragede si .. mmm.. delicioase, cu riscul sa ma repet :D !

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 500 gr faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 250 gr margarina sau untura
  • putina sare
  • 100 ml smantana (5 linguri pline)
  • drojdie ( aprox. jumatate de pachet)
  • 1 galbenus
  • Umplutura :
  • nuci pisate
  • coaja de lamaie
  • zahar
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Jerbo:

Se amesteca faina cu zaharul pudra, margarina, putina sare. Se face o gropita in aluat si se adauga smantana, drojdia si galbenusul de ou. Impartim aluatul in 4. Il acoperim si il lasam sa se odihneasca aproximativ 20 de minute.


Pentru umplutura, amestecam nucile pisate cu coaja de lamaie si zaharul. Cantitatea depinde de gustul fiecaruia, puteti pune mai multa umplutura de nuci sau mai putina.


Intindem o foaie in tava si o ungem cu gem. Presaram din umplutura de nuci. Peste ea punem lapte amestecat cu esenta de rom si stafide. ( stafidele sunt optionale ). Nu punem foarte mult. Repetam si pentru restul foilor. Ultima foaie se inteapa. Se baga prajitura la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.Se poate face o glazura din unt topit amestecat cu o ciocolata cu lapte.


Pofta buna! Este delicioasa si rezista chiar si o saptamana. Mie personal mi s-a parut mai gustoasa dupa cateva zile. Spor la prajiturit!


 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui gemul de caise cu gem de prune sau magiun de prune, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Panacris 1

28.04.2014, 17:59

Bine ai venit în familia Bucătăraș.ro

elucubratiiculinare 1

28.04.2014, 19:53

foarte buna

RuxyRux 1

29.04.2014, 11:32

O prajitura extraordinara!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Arlechin II