Prajitura Jerbo (post)

de mamaieelena in Prajituri, 9 Dec 2010 | 28936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,500 kg faina
  • 50 gr. zahar pudra
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • 1 pachet praf de copt
  • 300 gr. margarina fina pt prajituri
  • mirodenii
  • 120 ml apa
  • umplutura:
  • 150 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata marunt
  • 1 borcan cu gem de fructe la alegere (caise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Jerbo (post):

Din faina , drojdie, zahar, praf de copt , margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si mirodeniile se face  o coca nu prea tare, dar nici moale tocmai buna pentru lucrat cu sucitorul. Se unge o tava de aragaz cu margarina si se tapeteaza cu faina. Coca dupa ce a fost framantata se pune la rece pentru 20-30 minute. Cand timpul a expirat scoatem coca si o impartim in trei bucati: prima foaie se intinde si se asaza in tava dupa care se pune jumatate de borcan de gem si acoperim toata suprafata aluatului. Se presara apoi jumatate din nuca si jumatate din zahar, se pune cea de-a doua foaie si se repeta operatiunea si la sfarsit ultima foaie.

Se pune la cuptorul incalzit la 170 grade (depinde de cuptor) timp de 25 minute . Este gata cand s-a rumenit. Se poate pune si glazura dar eu am preferat zaharul pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Jerbo (post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si ciocolata