Prajitura Jerbo (post)

de mamaieelena in Prajituri, 9 Dec 2010 | 22985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,500 kg faina
  • 50 gr. zahar pudra
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • 1 pachet praf de copt
  • 300 gr. margarina fina pt prajituri
  • mirodenii
  • 120 ml apa
  • umplutura:
  • 150 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata marunt
  • 1 borcan cu gem de fructe la alegere (caise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Jerbo (post):

Din faina , drojdie, zahar, praf de copt , margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si mirodeniile se face o coca nu prea tare, dar nici moale tocmai buna pentru lucrat cu sucitorul. Se unge o tava de aragaz cu margarina si se tapeteaza cu faina. Coca dupa ce a fost framantata se pune la rece pentru 20-30 minute. Cand timpul a expirat scoatem coca si o impartim in trei bucati: prima foaie se intinde si se asaza in tava dupa care se pune jumatate de borcan de gem si acoperim toata suprafata aluatului. Se presara apoi jumatate din nuca si jumatate din zahar, se pune cea de-a doua foaie si se repeta operatiunea si la sfarsit ultima foaie.


Se pune la cuptorul incalzit la 170 grade (depinde de cuptor) timp de 25 minute . Este gata cand s-a rumenit. Se poate pune si glazura dar eu am preferat zaharul pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Jerbo (post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

DIANA B 1

19.11.2011, 11:28

maia 1

22.11.2011, 15:00

Pare bun

babi5 1

31.07.2013, 18:53

Bunaaaaaaaaa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gris ( de post )