Prajitura cu branza dulce

de mirela0911 in Prajituri, 1 Dec 2014 | 1823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina (se mai adauga daca cere aluatul)
  • Pt.umplutura:
  • 500 g branza de vaca
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 50 g stafide
  • Glazura:
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 400 ml suc de mere verzi
  • 3 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Aluatul: Intr-un bol se pune faina amestecata cu praful de copt, untul taiat cubulete, zaharul si zaharul vanilat si oul. Se amesteca intai cu varful degetelor apoi se framanta pana obtinem un aluat fraged care se poate intinde. Se mai adauga faina in cazul in care aluatul cere. In tava tapetata cu hartie de copt se intinde foaia.


Umplutura: Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat bine pana ce acesta se dizolva. Se adauga oul, praful de budinca, zeama de lamaie si stafidele. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia peste aluatul din tava. Se da la cuptor la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Glazura: Intr-un vas se amesteca sucul de mere (sucul sa fie verde) cu zaharul si praful de budinca. Se omogenizeaza si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca (nu mult) apoi asa calduta se toarna peste prajitura. Se da la rece pt cateva ore apoi se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pt. glazura se poate folosi si budinca de frisca.

2

Sucul de mere se poate inlocui cu suc de kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (16)

Panacris 1

29.03.2015, 13:56

Super idee!

Lau 1

29.03.2015, 14:12

-Licurici- 1

12.06.2015, 10:16

O idee minunata cu sucul de mere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza