Prajitura cu branza dulce

de mirela0911 in Prajituri, 1 Dec 2014 | 1980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina (se mai adauga daca cere aluatul)
  • Pt.umplutura:
  • 500 g branza de vaca
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 50 g stafide
  • Glazura:
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 400 ml suc de mere verzi
  • 3 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Aluatul: Intr-un bol se pune faina amestecata cu praful de copt, untul taiat cubulete, zaharul si zaharul vanilat si oul. Se amesteca intai cu varful degetelor apoi se framanta pana obtinem un aluat fraged care se poate intinde. Se mai adauga faina in cazul in care aluatul cere. In tava tapetata cu hartie de copt se intinde foaia.


Umplutura: Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat bine pana ce acesta se dizolva. Se adauga oul, praful de budinca, zeama de lamaie si stafidele. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia peste aluatul din tava. Se da la cuptor la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Glazura: Intr-un vas se amesteca sucul de mere (sucul sa fie verde) cu zaharul si praful de budinca. Se omogenizeaza si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca (nu mult) apoi asa calduta se toarna peste prajitura. Se da la rece pt cateva ore apoi se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pt. glazura se poate folosi si budinca de frisca.

2

Sucul de mere se poate inlocui cu suc de kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Panacris 1

29.03.2015, 13:56

Super idee!

Lau 1

29.03.2015, 14:12

-Licurici- 1

12.06.2015, 10:16

O idee minunata cu sucul de mere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza