Prajitura Katy

de alinutza1983 in Prajituri, 9 Ian 2011 | 14008 vizualizari

 

Si aceasta prajitura imi aminteste de copilarie...nu mai mancasem de mult timp, asa ca i-am cerut caietul mamei cel vechi cu retete si am preluat si eu reteta!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg faina                              
  • 200 gr margarina                              
  • 3 galbenusuri+1 albus                             
  • 150 gr zahar                             
  • 1 lg amoniac ( stins)                             
  • 1 cana lapte
  • crema:
  • 1/2 cana lapte            
  • 1/2 cana zahar pudra            
  • 2 lg cacao           
  • 1 foaie ( cea mai putin reusita) - se marunteste           
  • 1/2 pachet unt ( margarina)+magiun de prune ( sau alt gem acrisor)
  • glazura 1:
  • 2 albusuri se bat spuma cu 100 gr zahar pudra 
  • glazura 2:
  • 3l zahar pudra+1 lg cacao+1 lg apa calduta+ 2 lg ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Mai intai se freaca spuma margarina, ouale si zaharul, apoi adugam laptele caldut si amoniacul, iar la final incorporam faina cernuta; trebuie sa obtinem o bila de aluat omogena, care se va imparti in 3 parti egel, iar acestea se intind cu sucitorul, si pe rand se coc foi pe fundul tavii.


Fiecare foaie se tine cca 10 min la foc mediu, astfel incat sa se rumeneasca putin...trebuie ca foaia sa fie intepata cu furculita, deoarece, altfel, vor rezulta bule de aer.


Dupa ce am copt foile, alegem dintre acestea pe aceea care este mai putin reusita ( este rupta sau arsa), o maruntim la robot sau chiar cu mana, apoi o amestecam cu 1/2 cana lapte caldut, 1/2 zahar pudra, 2 linguri cacao cernuta, gem acrisor dupa gust si 1/2 pachet margarina!


Cu aceasta compozitie umplem celelate 2 foi ramase.


Pentru finisarea prajiturii vom pregati o bezea din albusuri cu zahar, batute bine, bine, pe care o intindem uniform peste prajitura; la final, pentru a obtine aspectul marmorat al prajiturii facem si o glazura de cacao ( frecam 3l zahar pudra+1 lg cacao+1 lg apa calduta+ 2 lg ulei ) si, aceasta glazura de cacao o intindem cu ajutorul unei furculite peste spuma de bezea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

10.01.2011, 09:01

Daca-i cu miros de copilarie...e perfecta!!!!

MotanLaOale 1

10.01.2011, 10:47

babi5 1

30.09.2013, 20:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Valuri de ricotta cu bezea