Prajitura Kinder Pingui

de lacrimioara in Prajituri, 1 Aug 2011 | 15654 vizualizari

 

Am revenit dupa cateva luni de absenta cu o reteta cunoscuta e o prajitura delicioasa pe care eu o ador, cum a venit vara am fost mai mult pe la mare cum stau la 30 minute de ia profit din plin si am fost cam ocupata.Chiar mi-a fost dor de bucataras cat am lipsit si am revenit cu drag abia astept sa impartasesc cu voi retetele.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua mari sau 5 mai mici,
  • 100 grame faina,
  • 100 grame zahar,
  • 2 linguri gris,
  • 2 linguri miere,
  • 50 grame cacao
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 ml ulei,
  • 100 ml lapte,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 400 grame frisca lichida,
  • 1 intaritor de frisca,
  • 150 ml lapte condensat,
  • 2 linguri de miere,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • 4-5 foi gelatina.
  • Glazura 1:
  • 100 grame ciocolata cu lapte,
  • 50 grame unt,
  • 1 lingura ulei.
  • Glazura 2 e la fel ca prima. aceasta glazura  adica ultima se pune deasupra.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Pingui:

Galbenusurile se bat bine cu zaharul si vanilia. Treptat se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt.Se adauga treptat laptele, uleiul si mierea apoi si pudra de cacao


Separat se bat albusurile spuma cu sarea. Cele doua compoziti se amesteca cu o spatula.


Acest amestec se imparte in doua si se coc 2 foi la foc mediu 20 minute; se face proba cu scobitoarea.


Crema. preparare:


Frisca se bate cu intaritorul bine bine.


Se adauga mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat


Foile de gelatina se imoaie 5 minute in putina apa apa dupa care se pun la baie de abur pana se dizolva


Se lasa un minut sa se raceasca dupa care se amesteca cu crema bine de tot .


Punem crema la frigider dupa care ne ocupam de glazura


Preparare.


Ciocolata se topeste in baie marina se adauga untul si uleiul


O dam la racit, o facem si pe cealalta si le lasam la racit putin.


Asamblare:blat,crema,prima glazura, restul de crema,blat si a doua glazura.


Se pune la frigider pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alina2605 1

29.01.2014, 16:22

ce dimensiune are tava in care ai copt foile? multumesc

lacrimioara 1

30.01.2014, 12:56

tava avea 20/30 cam asa cu placere

Dianora 1

02.02.2014, 16:45

Delicioasa prajitura!Am facut-o doar ca mie imi plac dulciurile mai aromate si atunci am adaugat 2 fiole de esenta de rom in blat si 2 esente de vanilie in crema.Recomand reteta tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06