Prajitura "Kinder Pinguin"

de kukibella in Prajituri, 22 Oct 2012 | 3595 vizualizari

 

sursa de inspiratie revista "Unica"

 

INGREDIENTE

  • ptr.blat:
  • 10 oua;
  • 200 gr.zahar brun;
  • 2 pliculete zahar vanilat;
  • 5 linguri faina;
  • 5 linguri cacao;
  • 5 linguri pesmet;
  • 5 linguri miere;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • 50 ml.lapte;
  • 270 ml.ulei;
  • 1 praf de sare
  • ptr.crema:
  • 700 ml.frişca;
  • 1 plic.gelatina;
  • 3 linguri lapte;
  • 2 linguri miere;
  • 1 esenta vanilie
  • ptr.prima glazura:
  • 240 gr.ciocolata cu lapte;
  • 140 gr.unt;
  • 2 linguri apa;
  • 2 linguri ulei
  • ptr.a doua glazura:
  • 220 gr.ciocolata (30 gr.ciocolata neagra;30 gr.ciocolata alba;160 gr.ciocolata cu lapte);
  • 100 gr.unt;
  • 1 lingura apa;
  • 1 lingura zahar pudra;
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Kinder Pinguin":

Crema: frişca se mixeaza pana se ıntareşte; se adauga pe rand mierea, laptele, esenta de vanilie şi gelatina (se prepara dupa instructiunile de pe pachet); se mixeaza şi se da la frigider.


Blat: galbenuşurile se amesteca cu zaharul şi zaharul vanilat; dupa ce se topeşte zaharul se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se amesteca pana la omogenizarea completa; se adauga cantitatea de cacao amestecand continuu, dupa care se pun pe rand pesmetul, laptele, uleiul şi mierea amestecand pana la omogenizarea completa. Albuşurile se bat spuma un pic de sare; se amesteca cele doua compozitii; compozitia obtinuta se ımparte ın doua şi se pune ın cate o tava ın care am pus hartie de copt; se coace la cuptorul preıncalzit la 190 grade pana trece testul cu scobitoarea; se da la racit


Prima glazura: ciocolata se rupe bucatele, se pune ıntr-o cratita la foc mic, se adauga pe rand şi celelalte ingrediente şi se lasa la foc mic pana se topesc şi se omogenizeaza, amestecand continuu


A doua glazura se pregateşte la fel ca prima


Asamblare: punem un blat peste care adaugam 1/2 din creama şi prima glazura; se da la congelator ptr.10 minute ptr. a se ıntari glazura. Dupa stratul de glazura se aplica restul de crema, peste crema se aseaza al doilea blat (presandu-l uşor). Cea de-a doua glazura se toarna pe suprafata blatului şi se pune din nou la congelator ptr.ınca 10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

18.01.2013, 16:01

buna tare

Bucataras 1

04.02.2013, 23:56

reteta 50, felicitari!

babi5 1

17.12.2014, 19:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Maxi King