Prajitura Krem a la Krem

de susu in Prajituri, 24 Feb 2010 | 5472 vizualizari

 

INGREDIENTE

    Blat:

    6 oua

    6 linguri de zahar

    1 plic  Creme Ole de ciocolata\

    Crema:

    200 ml smintina dulce 32% grasime (rece)

    200 ml lapte rece

    1 plic  Creme Ole de vanilie

    Glazura:

    2 linguri apa

    2 linguri zahar

    2 linguri cognac

    100 g ciocolata amaruie sau cu lapte

    100 g unt

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krem a la Krem:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar apoi se adauga zaharul cate putin si se bate pana la topire. Se adauga apoi cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare galbenus adaugat. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa si tapetata.


Se coace la foc mediu 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul iar daca adincitura dispare imediat inseamna ca blatul e copt. Se lasa la racit.



Crema:


Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider vreo 2 ore.



Glazura:


Se infierbinta apa si se adauga zaharul amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura rece scoasa de la frigider si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore. Prajitura se taie cu un cutit ce se va inmuia in apa calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

madi_marin 1

24.02.2010, 23:02

foarte buna prajitura asta, am facut+o si eu de nenumarate ori , un pic diferita totusi...... e delicioasa....

susu 1

24.02.2010, 23:04

De exemplu aceasta prajitura krem a la krem pe care o stie toata lumea am luat-o si eu de la o prietena insa nu mi-a placut asa de mult, depinde si de gusturi evident.

elena1988 1

12.03.2011, 14:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si capsuni