Prajitura Lamaita

de alilianaa in Dulciuri, 23 Mai 2016 | 4048 vizualizari

 

Am vazut-o la Simona Callas. Mi-a placut. Multumesc Simona :-* . In loc de foi am facut blat subtire si am pus ceva glazura de ciocolata alba. Delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 7 linguri faina,
  • 7 linguri zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 5 linguri ulei,
  • un plic praf de copt,
  • esenta vanilie,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri amidon,
  • zeama de la o lamaie,
  • 200 g unt,
  • 7 linguri de zahar (depinde de cat de dulce dorim)
  • Glazura:
  • ciocolata alba,
  • 2 linguri lapte,
  • un varf lingurita unt
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar,
  • 2 cesti apa ( cca 150 ml)
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul  sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa. 

Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul. Omogenizeaza bine. Adauga-le albusurilor si mixeaza. 

Cu o lingura de lemn adauga si amesteca faina  ( lingura cu lingura ) si praful de copt in compozitia de mai sus.  Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu foaie de copt, pune aluatul si lasa-l sa se coaca in cuptorul incalzit cca 30 minute. Cand trece de testul scobitorii este copt. Scoate blatul pe un gratar si lasa la racit. 

Crema: zaharul si amidonul se amesteca bine. Adauga laptele putin cate putin, omogenizeaza si pune pe foc. Cand este gata trebuie sa fie ca o smantana. Adauga  zeama de lamaie. Trece crema prin strecuratoare, lasa la racit intr-un vas. Peste crema pune o folie de plastic sa nu faca crusta. Cand s-a mai racit amesteca untul taiat cuburi in crema, cu un mixer. 

Cat timp se racesc toate, pune la caramelizat zaharul. Cand ajunge la culoarea placuta a caramelului adauga apa si lasa la topit. 

Blatul se taie pe jumatate pe orizontala si apoi la jumatate ca sa iasa 4 foi aproape patrate. 

Pune foaia de baza pe un platou, insiropeaza, adauga crema si pune foaia a doua. Procedeul se continua pana ajungem la ultima foaie peste care se adauga putina crema. Se pune prajitura la rece pentru o ora, timp in care se pregateste glazura. Ciocolata alba impreuna cu laptele si untul se pun pe foc si se topesc. Nu trebuie sa se infierbinte tare.  Cand glazura s-a racorit se pune peste prajitura. Se pune la rece 2 ore. Daca rezista.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.05.2016, 21:17

Ce mult poate sa imi placa

mirela0911 1

25.05.2016, 12:45

Ce buna poate fi! Yummi!

alilianaa 1

27.05.2016, 07:56

Va multumesc tuturor.

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita