Prajitura Lamaita

de alilianaa in Dulciuri, 23 Mai 2016 | 1294 vizualizari

 

Am vazut-o la Simona Callas. Mi-a placut. Multumesc Simona :-* . In loc de foi am facut blat subtire si am pus ceva glazura de ciocolata alba. Delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 7 linguri faina,
  • 7 linguri zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 5 linguri ulei,
  • un plic praf de copt,
  • esenta vanilie,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri amidon,
  • zeama de la o lamaie,
  • 200 g unt,
  • 7 linguri de zahar (depinde de cat de dulce dorim)
  • Glazura:
  • ciocolata alba,
  • 2 linguri lapte,
  • un varf lingurita unt
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar,
  • 2 cesti apa ( cca 150 ml)
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa.


Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul. Omogenizeaza bine. Adauga-le albusurilor si mixeaza.


Cu o lingura de lemn adauga si amesteca faina ( lingura cu lingura ) si praful de copt in compozitia de mai sus. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu foaie de copt, pune aluatul si lasa-l sa se coaca in cuptorul incalzit cca 30 minute. Cand trece de testul scobitorii este copt. Scoate blatul pe un gratar si lasa la racit.


Crema: zaharul si amidonul se amesteca bine. Adauga laptele putin cate putin, omogenizeaza si pune pe foc. Cand este gata trebuie sa fie ca o smantana. Adauga zeama de lamaie. Trece crema prin strecuratoare, lasa la racit intr-un vas. Peste crema pune o folie de plastic sa nu faca crusta. Cand s-a mai racit amesteca untul taiat cuburi in crema, cu un mixer.


Cat timp se racesc toate, pune la caramelizat zaharul. Cand ajunge la culoarea placuta a caramelului adauga apa si lasa la topit.


Blatul se taie pe jumatate pe orizontala si apoi la jumatate ca sa iasa 4 foi aproape patrate.


Pune foaia de baza pe un platou, insiropeaza, adauga crema si pune foaia a doua. Procedeul se continua pana ajungem la ultima foaie peste care se adauga putina crema. Se pune prajitura la rece pentru o ora, timp in care se pregateste glazura. Ciocolata alba impreuna cu laptele si untul se pun pe foc si se topesc. Nu trebuie sa se infierbinte tare. Cand glazura s-a racorit se pune peste prajitura. Se pune la rece 2 ore. Daca rezista.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.05.2016, 21:17

Ce mult poate sa imi placa

mirela0911 1

25.05.2016, 12:45

Ce buna poate fi! Yummi!

alilianaa 1

27.05.2016, 07:56

Va multumesc tuturor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita