Prajitura Lavinia

de Cris2711 in Prajituri, 18 Oct 2013 | 4298 vizualizari

 

Am numit-o asa,este prajitura Figaro a Laviniei,eu am facut-o cu dulceata de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 175 gr margarina Rama
  • 125 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 400 gr dulceata de capsuni
  • 5 albusuri
  • 180 gr zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • baton de vanilie
  • rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lavinia:

1.Intr-un castron am mixat margarina cu zaharul si zaharul vanilat,cand este mixat bine se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.


Am adaugat zeama de lamaie,faina si praful de copt.


2.Separat am mixat foarte bine albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat treptat zaharul ,pana se formeaza ca o bezea.Am adaugat zeama de lamaie.


Am adaugat batonul de vanilie si romul,apoi si nuca macinata.Am amestecat cu grija .


3.Intr-o forma unsa, am intins compozitia de aluat,peste ea am intins dulceata de capsuni,iar deasupra am intins glazura de albusuri cu nuca.


4.Am dat la cuptor la 200 ° si am lasat 40 minute.

 

TIPS-URI

1

Aromele de lamaie,vanilie,rom,dulceata de capsuni.

2

A se face testul cu scobitoarea,neaparat inainte de a o scoate de la cuptor.

3

Am ornat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lavinia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Cris2711 1

23.10.2013, 11:53

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 14:40

Cris2711 1

24.10.2013, 11:30

Krysty multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura deosebita cu foi si nuca