Prajitura Lavinia

de Cris2711 in Prajituri, 18 Oct 2013 | 8472 vizualizari

 

Am numit-o asa,este prajitura Figaro a Laviniei,eu am facut-o cu dulceata de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 175 gr margarina Rama
  • 125 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 400 gr dulceata de capsuni
  • 5 albusuri
  • 180 gr zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • baton de vanilie
  • rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lavinia:

1.Intr-un castron am mixat margarina cu zaharul si zaharul vanilat,cand este mixat bine se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.

Am adaugat zeama de lamaie,faina si praful de copt.

2.Separat am mixat foarte bine albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat treptat zaharul ,pana se formeaza ca o bezea.Am adaugat  zeama de lamaie.

Am adaugat batonul de vanilie si romul,apoi si nuca macinata.Am amestecat cu grija .

3.Intr-o forma unsa, am intins compozitia de aluat,peste ea am intins dulceata de capsuni,iar deasupra am intins glazura de albusuri cu nuca.

4.Am dat la cuptor la 200 ° si am lasat 40 minute.

TIPS-URI

1

Aromele de lamaie,vanilie,rom,dulceata de capsuni.

2

A se face testul cu scobitoarea,neaparat inainte de a o scoate de la cuptor.

3

Am ornat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lavinia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie