Prajitura Lavinia

de Cris2711 in Prajituri, 18 Oct 2013 | 3927 vizualizari

 

Am numit-o asa,este prajitura Figaro a Laviniei,eu am facut-o cu dulceata de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 175 gr margarina Rama
  • 125 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 400 gr dulceata de capsuni
  • 5 albusuri
  • 180 gr zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • baton de vanilie
  • rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lavinia:

1.Intr-un castron am mixat margarina cu zaharul si zaharul vanilat,cand este mixat bine se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.


Am adaugat zeama de lamaie,faina si praful de copt.


2.Separat am mixat foarte bine albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat treptat zaharul ,pana se formeaza ca o bezea.Am adaugat zeama de lamaie.


Am adaugat batonul de vanilie si romul,apoi si nuca macinata.Am amestecat cu grija .


3.Intr-o forma unsa, am intins compozitia de aluat,peste ea am intins dulceata de capsuni,iar deasupra am intins glazura de albusuri cu nuca.


4.Am dat la cuptor la 200 ° si am lasat 40 minute.

 

TIPS-URI

1

Aromele de lamaie,vanilie,rom,dulceata de capsuni.

2

A se face testul cu scobitoarea,neaparat inainte de a o scoate de la cuptor.

3

Am ornat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lavinia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Cris2711 1

23.10.2013, 11:53

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 14:40

Cris2711 1

24.10.2013, 11:30

Krysty multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers