Prajitura Lenesului

de cook_and_smile in Prajituri, 26 Mar 2014 | 8132 vizualizari

 

Daca esti in criza de timp , ti-o recomand cu caldura. :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 12 linguri gris (cu varf)
  • 500 ml lapte
  • esenta vanilie
  • lamaie rasa
  • un cub unt pentru tapetare tava
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lenesului:

Pentru blat :se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dizolva zaharul si incepe sa se ingroase.Se amesteca spuma de albusuri cu cea de galbenusuri , se adauga grisul si coaja rasa de la o lamaie.Luati o tava (eu am folosit una de 25cm/15 cm) pe care o tapetati cu putin unt , presarati putin gris , dupa care se toarna compozitia.Se da la cuptor(180 grade) pentru max 30 de minute .Cand prajitura este gata , lasati-o sa stea 10 minute .


Pentru insiropare:laptele se fierbe cu esenta de vanilie , se lasa putin la racit , dupa care se toarna peste blatul de prajitura.In cateva secunde vom vedea cum creste volumul blatului .


Pentru ornat: eu am folosit 2 tipuri de dulceata, la baza "motului" am pus dulceata de cirese amare ,deasupra 1 lingurita de dulceata gutui .


Prajitura e si mai buna , atunci cand este rece.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Nu puneti laptele fierbinte peste blatul fierbinte, va iesi un terci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lenesului" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

27.03.2014, 08:56

Lau 1

27.03.2014, 11:05

MIUTA 1

28.03.2014, 12:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ricotta pe pat de pesmet