Prăjitură Margareta

de Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri, 8 Ian 2012 | 7254 vizualizari

 

Înainte de sărbători aveam o dilema ...ce prăjitură să fac? Nu știu cum vă organizați voi caietul de rețete, dar al meu este plin de foi și foicele scrise de mână preluate de la colege și soțiile colegilor, pe care nu mă îndur să le transcriu ca să nu-și piardă autenticitatea (noul motiv ca să nu zic lene, lipsă de timp etc. :))))))).
Dar să revenim. Frunzărind retetele am dat peste o foaie pe care scria simplu Margareta și care m-a convins să o încerc (avea cafea și nucă în compoziție!!Yammy!!). Nu mi-a părut rău că am ales-o, e simplu de făcut și delicioasă.

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de:

  • 8 albușuri
  • 6 gălbenușuri
  • 8 linguri de zahăr
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de nucă măcinată

Pentru sirop:

  • 100 ml apă
  • 2 linguri de zahăr
  • esență de rom

Pentru cremă:

  • 1 pachet și jumătate de unt
  • o cană de zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • 3 lingurițe de ness și 3 de cafea măcinată
  • 150 g nucă tăiată
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Margareta:

Albușurile le-am bătut spumă împreună cu cele 6 linguri de zahar până se formeză un moț pe paletele mixerului :)) apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu 2 linguri de zahăr, plicul de zahăr vanilat, nuca măcinată și se cerne făina amestecată cu praful de copt.

Se amestecă încet cu o paletă sau o lingură de lemn, prin răsturnare, ca să încorporeze cât mai mult aer în aluat.

Acesta l-am turnat într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și l-am dat la cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute (să nu uitați să-l încercați cu scobitoarea).


Pentru sirop am pus să fiarbă apa, esența de rom și zahărul doar până acesta din urmă se topește. Cât blatul este încă cald se însiropează și se lasă deoparte să se răcească.

Pentru cremă am frecat untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă cele 2 gălbenușuri, amestecând bine după fiecare. Nuca tăiată se prăjește ușor fără ulei într-o tigaie non aderentă și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit am adăugat-o împreună cu nessul și cafeaua măcinată în compoziția de unt și le-am amestecat bine. Să nu vă impacientați dacă crema are un aspect "tăiat", acesta se datoreză apei din unt, aspect care dispare după ce prăjitura stă la frigider.

Crema se întinde peste blatul însiropat și răcit, iar peste se rade ciocolată. Prăjitura se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la frigider pentru câteva ore să se întărească crema, apoi se poate tăia și servi.

Să aveți poftă bună!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Margareta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

La Ancuta 1

09.01.2012, 20:31

Ce bine arata prajitura. Am pus-o la favorite

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:36

foarte buna

diaconta 1

29.12.2013, 13:25

La multi ani draga mea!!!
Mi-e dor de retetele tale minunate sper ca esti bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iepurasi umpluti