Prajitura Marisa

de VanessaAli in Prajituri, 21 Apr 2016 | 1949 vizualizari

 

A trecut ceva vreme de cand nu am mai facut o prajitura, dar se pare ca nu mi-am iesit din mana. 
Reteta este una originala pe care am creat-o in cateva minute :))) . Nu ma asteptam sa iasa ceva extraordinar , dar va pot spune ca a iesit. 
Prajitura are un blat pufos, aromat si cu toate ca nu am folosit sirop deloc , pare insiropat. Toti cei din familie si nu numai au apreciat-o.Sper sa incercati reteta si sa-mi spuneti si dvs daca va place.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 1/2 cana de zahar (cana de 200 ml)
  • 3/4 cani ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu+otet
  • 10 linguri de faina
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 3 mere medii razalite

Gem de caise. Crema:

  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100g unt
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingurita esenta de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Marisa:

Blat:


Separam ouale si batem albusurile cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu ulei dupa care le adaugam treptat in albus folosind o lingura de lemn. Turnam apoi si laptele.


Punem treptat 5 linguri de faina si bicarbonatul stins cu otet. Incorporam apoi in aluat merele razalite si adaugam restul de faina.


Compozitia o turnam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Aveti grija aici sa nu o coaceti prea mult, altfel nu va mai avea blatul umed.


Dupa ce blatul s-a racit il acoperim din abundenta cu gem de caise. Eu am lasat blatul asa cateva ore astfel incat blatul a tras putin gem.


Crema:


Punem laptele la fiert la foc mic. Intr-un bol amestecam amidonul cu zahar si cu cateva linguri din laptele recent pus pe foc (ca la budinca). Turnam apoi laptele cu amidon in cel de pe foc si amestecam cu o lingura. Lasam pe foc pana se ingroase, dupa care il punem la racit.


Punem untul,smantana si esenta de migdale in crema racita si amestecam bine. Acoperim stratul de gem cu ea si dam prajitura putin la frigider.


Asta a fost tot! O prajitura simpla si delicioasa!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in locul gemului de caise puteti pune orice fel de gem (cred ca cel de capsuni merge la fel de bine)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Marisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Camelya 1

12.05.2016, 11:59

BUna prajiturica!

kytz 1

11.02.2018, 12:53

Arată foarte delicioasă!

Rahela Velicu 1

11.02.2018, 13:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale