Prajitura marmorata cu budinca si capsuni

de mihaelaM in Prajituri, 2 Iul 2011 | 3553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8oua
  • 1cana zahar
  • 1cana faina
  • 8linguri ulei
  • 1lingurita praf de copt
  • 2linguri cacao
  • 1plic budinca vanilie
  • 500ml lapte
  • 250g capsuni
  • 2lpicuri tort jele rosu

SIROP

  • 2cani apa
  • 1cana zahar
  • 1esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu budinca si capsuni:

Separam albusurile si le batem spuma.Cand spuma a devenit tare punem zaharul putin cate putin si mixam continuu pana terminam zaharul.


Galbenusurile le frecam bine cu cele 8 linguri de ulei apoi le adaugam peste albusuri,mixam bine.Faina o amestecam cu praful de copt apoi o punem in ploaie peste compozitia de albusuri.


Pastram jumatate din compozitia rezultata asa alba iar cealalta jumatate o amestecam cu cacaua.


Ungem o tava cu ulei ,o tapetam cu faina si adaugam compozitia de cacao.Peste compozitia de cacao punem si compozitia cea alba si amestecam putin cu coada unei linguri si dam la cuptor 40-45 min,pana trece de testul cu scobitoarea.


Intre timp preparam budinca conform instructiunilor dupa pliculet.


Punem si siropul intr-un ibricel si-l lasam sa fiarba cam 30 min.Lasam cam 10 min sa se mai raceasca,apoi putem pune esenta.


O data scoasa din cuptor prajitura punem siropul.O lasam asa cateva minute sa absoarba bine.Cand siropul a fost absorbit in intregime putem pune un strat de budinca(dupa cum doriti mai subtire sau mai gros),mie mi-a mai ramas putina budinca asa ca am pus-o intr-un bol si am dat-o la frigider.


Ok, dupa ce am pus budinca,am lasat-o sa se raceasca.


Am preparat tort geleul conform instructiunilor de pe ambalaj.


Am taiat capsunile felii,le-am asezat peste stratul de budinca,apoi am pus si tort gelee si am dat la rece cam 2ore.


Dupa cele 2 ore am scos prajitura si am taiat-o patratele.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu budinca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelaM 1

05.07.2011, 19:54

Miuta

mihaelaM 1

05.07.2011, 19:54

Mamaie

mihaelaM 1

05.07.2011, 19:55

multumesc Lilik

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, budinca si frisca