Prajitura marmorata cu mere si pere

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Dec 2010 | 8243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 12 linguri rase cu faina
  • 4 linguri rase smantana
  • 2 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Topping:
  • 3 mere
  • 1 para
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • Crema:
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Glazura
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu mere si pere:

1. Merele si perele se curata de coaje,se scoate cotorul si se taie rondele.Se aseaza itr-o tava unsa cu unt,se suprapun perele peste mere.Se presara 100 g zahar si bucatele de unt.Se dau la cuptor pana se caramelizeaza.

2. Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea,se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.1/3 din aluat se amesteca cu 2 linguri de cacao.

3. Blatul alb se toarna peste fructele caramelizate si cu ajutorul compozitie maro se marmoreaza prajitura.

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste si trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin,apoi se rastoarna pe un platou.

Crema: praful cremei se mixeaza cu laptele si frisca lichida pana obtinem o crema tare.Dupa ce prajitura s-a racit se intinde crema si se da la frigider.

5. Glazura:ciocolata,laptele si uleiul se incalzesc la microunde formandu-se o glazuta delicioasa care se toarana peste crema si se da la frigider.Se proportioneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Brindusa 1

22.12.2010, 11:50

suuuper

adyi79 1

19.01.2011, 18:36

am facut prajitura e super multumesc acum astept si restul fam. sa o guste desigur vor fi incantati

Pasiune pentru bucatarie 1

19.01.2011, 20:37

@adyi79 ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut,pupici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dana