Prajitura marmorata cu mere si pere

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Dec 2010 | 5351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 12 linguri rase cu faina
  • 4 linguri rase smantana
  • 2 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Topping:
  • 3 mere
  • 1 para
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • Crema:
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Glazura
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu mere si pere:

1. Merele si perele se curata de coaje,se scoate cotorul si se taie rondele.Se aseaza itr-o tava unsa cu unt,se suprapun perele peste mere.Se presara 100 g zahar si bucatele de unt.Se dau la cuptor pana se caramelizeaza.


2. Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea,se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.1/3 din aluat se amesteca cu 2 linguri de cacao.


3. Blatul alb se toarna peste fructele caramelizate si cu ajutorul compozitie maro se marmoreaza prajitura.


Se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste si trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin,apoi se rastoarna pe un platou.


Crema: praful cremei se mixeaza cu laptele si frisca lichida pana obtinem o crema tare.Dupa ce prajitura s-a racit se intinde crema si se da la frigider.


5. Glazura:ciocolata,laptele si uleiul se incalzesc la microunde formandu-se o glazuta delicioasa care se toarana peste crema si se da la frigider.Se proportioneaza dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Brindusa 1

22.12.2010, 11:50

suuuper

adyi79 1

19.01.2011, 18:36

am facut prajitura e super multumesc acum astept si restul fam. sa o guste desigur vor fi incantati

Pasiune pentru bucatarie 1

19.01.2011, 20:37

@adyi79 ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut,pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi cu miere de albine