Prajitura Mozaic

de Bianca_Sacuiu in Prajituri, 11 Mai 2013 | 7689 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de cativa ani de la o profesoara din scoala generala, este printre primele retete care le-am facut cand am inceput sa gatesc!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 galbenusuri
  • 250g margarina
  • 200g zahar
  • 300g faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 1 pahar mare (de apa) cu lapte dulce sau acru
  • 2 linguri cacao

Bezea

  • 4 albusuri
  • 300g zahar

Glazura

  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mozaic:

Se freaca zaharul cu margarina, apoi treptat, se adauga galbenusurile, coaja de lamaie/portocala, laptele si faina in care a fost pus in prealabil praful de copt si cele 2 linguri de cacao.


Aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina.


Cand aluatul este gata se prepara bezeaua si glazura.




Bezeaua: Albusurile se bat spuma cu mixerul si se adauga cele 300g zahar.Bezeaua se bate pe baie de abur pana se intareste, apoi se pune peste coca calda.


Peste bezea se pune urmatoarea glazura.


Glazura:Apa se fierbe cu zaharul si cacao pana obtinem o compozitie omogena.Glazura se toarna peste bezea si se orneaza cu ajutorul unei furculite, traversand cu dintii dintr-o parte in alta a tavii.


Se pot folosi si fulgi de ciocolata in loc de glazura.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mozaic" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bianca_Sacuiu 1

12.05.2013, 12:04

Bine v-am gasit! Si multumesc de aprecieri! :*

Aurelia 07_07 1

12.05.2013, 14:28

Super buna

Dea_Dea 1

12.05.2013, 17:46

Buna buna praji!!
Vine ai venit!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Katy