Prajitura "Noapte si zi"

de Zamfira in Prajituri, 30 Mar 2012 | 14513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 3 lingurite de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • zeama si coaja de lamaie
  •  sare
  • 200 gr unt
  •  4 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • 250 gr.zahar
  •  esenta de vanilie
  •  ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Noapte si zi":

Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu scadea foarte mult spuma din albusuri. Jumatate din compozitie se amesteca cu 3 lingurite de cacao.


Tapetam o tava cu hartie cerata, unsa cu putin unt. Turnam intr-o jumatate de tava aluatul galben si in cealata jumatate compozitia cu cacao. Se coace aproximativ 40 minute, la foc potrivit. Sa nu uitam sa verificam cu o scobitoare coacerea aluatului. Dupa racire se va taia aluatul in doua, exact pe linia care desparte cele doua culori. Putem combina - alterna blaturile: stratul de jos galben sau maro. Se va umple cu crema.


Crema: fierbem faina cu laptele pana devine o pasta mai consistenta.


Frecam untul cu zaharul, zeama de lamaie, esenta de vanilie (eventual si coaja rasa de lamaie). Amestecam cele doua compozitii, daca nu e suficient de moale crema putem pune mai multa zeama de lamaie.


Blaturile se insiropeaza cu putina cafea, se umplu cu crema. Prajitura o ungem cu crema si o presaram cu ciocolata razuita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Noapte si zi"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

oana_pisicutza16 1

30.03.2012, 21:53

imi place combinatia de culori

mamaieelena 1

30.03.2012, 22:15

deyutzky 1

31.03.2012, 12:15

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata