Prajitura Noire

de SharaY in Prajituri, 8 Aug 2014 | 11146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 150 gr. biscuiti normali
  • 75 gr unt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Pentru crema :
  • 250 gr. ciocolata amaruie
  • 50 gr. unt
  • 250 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • 1 fiola esenta de cafea
  • Pentru glazura :
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Se pune gelatina la hidratat in 4`5 linguri de apa rece.

Topesti ciocolata la foc mic, impreuna cu untul si frisca lichida, iar cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca atat cat sa fie suportabila la deget si se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in compozitie.

Se aromatizeaza cu esenta, dupa gust bineinteles.

Biscuitii ii zdrobesti si ii amesteci cu untul la temperatura camerei si cele doua linguri de cacao pana se omogenizeaza bine.

Se acopera o tava cu hartie de copt, se pun biscuitii ca blat si se apasa bine pentru a sta cat mai fixat si mai lipiti.

Peste se toarna compozitia de ciocolata si se da la frigider pentru 6-8 ore pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit scoatem tava afara si o rasturnam pe un platou.

Facem glazura din ciocolata topita impreuna cu untul, cat sa ajunga la o consistenta grosuta.

Se acopera prajitura cu glazura se mai lasa putin sa se intareasca si se serveste.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava pentru cozonac

2

cand topiti ciocolata pentru glazura puteti adauga si 50 ml de lapte pentru un gust mai bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema caramel