Prajitura "O noapte la Venetia"

de merisor in Prajituri, 12 Aug 2014 | 97149 vizualizari

 

De cand am vazut prajitura aceasta la Gaby_d am zis ca-i musai s-o fac si eu.
Si am tot zis pana i-a venit randul :)))
Am modificat putin pe la ingrediente si cantitati sa iasa mai multa ca noi suntem mari si pofticiosi.
Rezultatul: un deliciu de prajitura, o voi repeta cu siguranta!
Concluzia: eu nu am ajuns, inca, la Venetia, dar mancand din aceasta prajitura mi-am imaginat cum ar fi sa petrec o noapte acolo :)))

 

INGREDIENTE

Blat de cocos:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr nuca de cocos
  • 4 linguri faina

Blat de cacao:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat

Glazura:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "O noapte la Venetia":

Eu am preparat blaturile intr-o tava de 23/36 cm.

Pentru blatul de cocos, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, nuca de cocos si faina.

Tapetam tava cu hartie de copt si intindem blatul de cocos uniform in ea.

Il dam la rece pana preparam si celalalt blat.

Pentru blatul de cacao, separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si faina cernuta impreuna cu cacaoa.

Intindem blatul peste cel de cocos si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade sau pana cand va trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema, frecam galbenusurile spuma cu zaharul si putina sare, apoi le diluam cu laptele si punem vasul cu crema pe baie de abur, amestecand continuu pana cand se va ingrosa crema ca o budinca.

Lasam crema la racit.

Intre timp se vor raci si blaturile.

Untul il vom freca spuma cu zaharul vanilat si il vom incorpora in crema, putin cate putin, picurand si zeama de lamaie.

Intindem crema uniform peste blaturi si dam prajitura la frigider pentru 30 de minute pentru a se intari crema.

Pentru glazura, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas cu frisca lichida pe foc, amestecand continuu pana la topirea ciocolatei.

Dam vasul deoparte si lasam glazura sa se raceasca, apoi o vom intinde peste crema racita.

Dam din nou tava la frigider pana cand se va intari ciocolata, apoi putem portiona prajitura.

Noi n-am avut rabdare si am taiat colturile. Chiar daca ciocolata a mai curs pe margini, n-a contat ca am lins-o de pe degete :)))

Multumesc, gaby, pentru inspiratie! <3

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "O noapte la Venetia"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

reisnaor_2006 1

08.01.2015, 13:38

iayii 1

08.01.2015, 15:28

Un deliciu aceasta prajitura merita incercata,eu am reteta iar peste blaturi vine un strat subtire de dulciata acrisoara pe urma crema si glazura ...e minunata preferata mea <3

marcela1979 1

21.04.2016, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!