Prajitura "Ora 12"

de madi_marin in Prajituri, 15 Noi 2010 | 27383 vizualizari

 

Reteta de blat este by Bitza ....cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 50 g cacao Dr. Oetker
  • 10 linguri faina
  • Glazura:
  • 240 g ciocolata
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • Ornat :
  • 300 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ora 12":

Blat : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se mixeaza bine. Se adauga apoi cacaoa si faina. Se toarna aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace cam 20-25 minute. Se da la racit.


Sirop: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa se dizolve caramelul complet. Se da deoparte de pe foc, apoi se adauga mierea si esenta de rom. Se lasa la racit.


Glazura : se rupe ciocolata in bucatele care se pun impreuna cu untul intr-un vas pe foc foarte mic. Se amesteca pana se topesc complet si ciocolata si untul.


Blatul racit se taie in 12 bucati care se insiropeaza din abundenta. Pe fiecare se toarna apoi glazura si se lasa sa se intareasca un pic. Se pun moturi de frisca si se presara ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ora 12"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

babi5 1

16.10.2013, 20:42

Tuxedo 1

05.01.2014, 02:32

e tare buna, mancam pe vremuri la cofetarie, dar nu e ca cea facuta in casa !trebuie sa o fac curand !

ryta 1

05.01.2014, 09:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie