Prajitura ora 12

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Ian 2014 | 46764 vizualizari

 

Habar n-am de ce ii spune asa,dar pe mine ma duce cu gandul la copilarie cand strigam cat ne tineau plamanii "ora 12 a venit omul negru n-a sosit"...si alergam ca bezmeticii care incotro... M-am inspirat de la Madi Marin...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 50 g cacao Dr.Oetker
  • 10 linguri faina
  • Sirop
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura
  • 240 g ciocolata (am avut amestecata,un mos craciun de ciocolata si niste ciocolata mai neagra)
  • 50 g unt
  • Ornat
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar farin
  • 2 pliculete de intaritor de frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ora 12:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc,se adauga apa.Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma.Separat se cerne faina si cacaoa si se adauga peste compozitia de mai sus,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o tava 25/35 cm,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 25 min,cand trece testul scobitorii e gata.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Siropul: Se caramelizeaza cele 200 g zahar,apoi se toarna apa peste zahar si se lasa sa fiarba pana se topeste de tot zaharul caramelizat.Se trage de pe foc si se adauga mierea si esenta.Se lasa la racit

Glazura:

Ciocolata se marunteste se pune intr-un vas pe baie de abur,se adauga si untul se se amesteca pana devine o crema omogena.Glazura o pregatim cand si blatul si siropul sunt reci

Frisca: Smantana cu zaharul si intaritorul de frisca se mixeaza bine pana se intareste,se lasa la rece pana ornam prajitura.

Asamblare:

Blatul l-am taiat pe margini ca sa obtin un dreptunghi aproape perfect si apoi l-am portionat in 20 de bucati,fiecare bucata am bagat-o in sirop sa se inmoaie bine si am asezat-o pe un platou.Am procedat la fel cu cele 20 de bucati de blat.Dupa ce le-am siropat am turnat peste fiecare in parte glazura,am dat la rece si apoi am ornat cu frisca si am ras ciocolata deasupra.

TIPS-URI

1

daca ciocolata pentru glazura e prea amara adaugati putin zahar farin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ora 12" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine de post