Prajitura "Pacatul dulce"

de diaconta in Prajituri, 25 Aug 2010 | 14204 vizualizari

 

O prajitura care te indeamna sa pacatuiesti iar si iar si iaaaaaaaaaaaaaar.....o combinatie delicioasa de bezea crocanta, jeleu acrisor de visine si crema delicioasa de lapte. Sursa de inspiratie: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-pacatul-dulce.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri  de zahar tos
  • 10 linguri pline cu nuca macinata
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de amidon alimentar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 220 gr zahar
  • 300 gr unt
  • Jeleu:
  • 300 de grame de visine fara samburi(eu am folosit din compot)
  • 250 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 10 gr gelatina alba
  • Glazura:
  • 150 grame de ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Pacatul dulce":

Blat:


Se impart cantitatile in doua pentru a obtine doua foi.



Albusurile se bat spuma si se incorporeaza pe rand jumatate din cantitatea de zahar.



Se adauga nuca si amidonul(1/2 din cantitati) amestecand usor ca sa nu se lase albusurile.



Compozitia astfel obtinuta se pune in tava de copt tapetata cu hartie de copt.



Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, tinand usa intredeschisa. Se coace 1/2 ora - 45 minute.



Fiind un blat de bezea trebuie mai mult sa se usuce nu sa se coaca.



Se procedeaza la fel cu compozitia ramasa,obtinandu-se astfel doua foi de bezea.


Crema:



400 ml lapte impreuna cu zaharul se pun pe foc. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe, se adauga compozitia bine omogenizata de amidon si se amesteca continuu cu telul,pana da cateva clocote si se obtine o crema inchegata.



Se da la o parte de pe foc si se adauga zaharul vanilat. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.



Dupa ce crema de lapte va fi rece, se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca bine pana se obtine o crema omogena.


Jeleu:


Visinele, 200 de ml. de apa si zaharul se pun pe foc.



Restul de 50 de ml. de apa se amesteca cu amidonul. Intre timp, gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Cand apa cu visinele dau in clocot, se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga.



Pentru a obtine un jeleu fin fructele se pot mixa.



Se lasa sa se raceasca,iar cand este doar caldut,se adauga gelatina hidratata.





Pe prima foaie se pune jumatate din crema:



Se introduce tava cu prajitura in frigider pentru 10 minute, apoi se toarna jeleul deasupra, inca usor caldut:



Se raceste bine de tot, se continua cu al doilea strat de crema, apoi cu ultimul blat.



Se da prajitura din nou la rece si pregatim glazura pentru a-i da o haina de sarbatoare .



Glazura:



Se pune frisca pe foc pana se incalzeste (nu trebuie sa fiarba),apoi se adauga ciocolata alba rupta in bucati.



Se amesteca energic pana cand se obtine o glazura fina.



Se raceste putin si apoi se pune peste prajitura rece.



Se orneaza cu fulgi de ciocolata si se mai lasa la frigider atat cat va puteti pune pofta-n cui.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Pacatul dulce"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

angistanescu 1

22.07.2013, 11:28

dar cu galbenusurile ce fac? nu se folosesc la prajitura? ca nu vad pe nicaieri....

diaconta 1

22.07.2013, 13:39

Angistanescu,reteta asta asa am gasit-o si eu cu crema fara galbenusuri,dar cand am refacut-o(sub forma de tort) am modificat putin si am pus galbenusurile in crema,ca era pacat sa se risipeasca.
Incercand ne dam seama cum adaptam reteta propriilor gusturi.
Zi frumoasa
Uite aici varianta modficata http://www.bucataras.ro/retete/tort-pacatul-dulce-30933.html

Tuxedo 1

01.01.2014, 18:14

extraordinat tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Desteapta " cu ciocolata si aroma de portocala