Prajitura parfumata cu caise si cirese

de Gherca Daniela in Dulciuri, 15 Iul 2016 | 2729 vizualizari

 

O prajitura numai buna pentru acest sezon, cu parfum imbietor de fructe coapte la cuptor si cu un gust nemaipomenit de bun :x  mmmm 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 varf de cutit de sare
  • 150-180g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 125g iaurt cu gust de caise
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • 250g caise
  • 1 mana buna de cirese
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura parfumata cu caise si cirese:

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea, pe urma adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Punem si galbenusurile unul cate unul, mixand continuu, apoi punem iaurtul, esenta de vanilie si rom (dupa gust), mai mixam putin, apoi adaugam uleiul in fir subtire si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.Amestecam pana incorporam bine toate ingredientele.

       Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt, apoi asezam jumatati de caise pe toata suprafata tavii, dupa care rasturnam compozitia de oua, pastrand cateva linguri, pe care le amestecam cu cacao si punem din loc in loc aluat maro, iar cu dosul unei linguri marmoram putin suprafata. Asezam si ciresele curatate de samburi si dam tava la cuptorul incins pentru 35-40 minute!

      Cand este gata o rasturnam pe un platou sau tocator ( in functie de marimea tavii), o lasam sa se raceasca putin, apoi o pudram cu zahar pudra!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate face cu orice fel de fructe, in functie de sezon!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura parfumata cu caise si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

Rocsi 1

16.07.2016, 21:52

Super bunatate de prajitura!

mirela0911 1

17.07.2016, 10:20

E minunata!

Zamfira 1

19.07.2016, 08:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosele rapide