Prajitura "Parlament"

de Teo in Prajituri, 18 Mar 2012 | 33598 vizualizari

 

Are un gust divin! am gasit-o in revista "Practic in bucatarie" nr. 11/2011, pag 38; asta ca sa nu mai fiu banuita "de blat"

 

INGREDIENTE

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • 500 ml frisca batuta
  • 400 gr crema de ciocolata
  • 500 gr biscuiti (cat pt o tava de aragaz)
Portii: 42
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Parlament":

se pune hartie de copt in tava si se aseaza cele 2 cani de nuca prajita;


pregatim apoi blatul din 7 albusuri batute spuma, 7 lg de zahar, 7 lg nuca macinata, 3 lg faina si praful de copt.


Turnam compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dam la copt pentru 30 min;


cand e copt blatul il rasturnam;


indepartam hartia de copt si peste stratul de nuca intindem crema de ciocolata;


inmuiem biscuiti in cafea si asezam peste crema de ciocolata; iar cele 7 galbenusuri le amestecam cu 7 lg de zahar si 3lg apa si le fierbem pe baie de aburi;


dupa ce s-a racit amestecam cu frisca batuta, omogenizam si o asezam peste stratul de biscuiti,


se orneaza cu cacao sau cu ciocolata razuita.

 

TIPS-URI

1

se folosesc biscuiti mai subtiri, cei populari se inmoaie mai greu si "tin" la taiat

2

daca vreti sa topiti ciocolata in loc de crema trebuie sa asezati biscuiti imediat pentru ca se ingheaga si biscuiti nu se mai lipesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Parlament"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Teo 1

16.03.2013, 16:28

Multumesc pentru urari fetelor. Imi cer scuze pentru intarziere, dar am tot bucatarit in ultimele zile!

laura_n 1

02.07.2013, 18:11

singurul like pt parlament ) super delicioasa!

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:25

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale