Prajitura "Parlament"

de Teo in Prajituri, 18 Mar 2012 | 35382 vizualizari

 

Are un gust divin! am gasit-o in revista "Practic in bucatarie" nr. 11/2011, pag 38; asta ca sa nu mai fiu banuita "de blat"

 

INGREDIENTE

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • 500 ml frisca batuta
  • 400 gr crema de ciocolata
  • 500 gr biscuiti (cat pt o tava de aragaz)
Portii: 42
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Parlament":

se pune hartie de copt in tava si se aseaza cele 2 cani de nuca prajita;


pregatim apoi blatul din 7 albusuri batute spuma, 7 lg de zahar, 7 lg nuca macinata, 3 lg faina si praful de copt.


Turnam compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dam la copt pentru 30 min;


cand e copt blatul il rasturnam;


indepartam hartia de copt si peste stratul de nuca intindem crema de ciocolata;


inmuiem biscuiti in cafea si asezam peste crema de ciocolata; iar cele 7 galbenusuri le amestecam cu 7 lg de zahar si 3lg apa si le fierbem pe baie de aburi;


dupa ce s-a racit amestecam cu frisca batuta, omogenizam si o asezam peste stratul de biscuiti,


se orneaza cu cacao sau cu ciocolata razuita.

 

TIPS-URI

1

se folosesc biscuiti mai subtiri, cei populari se inmoaie mai greu si "tin" la taiat

2

daca vreti sa topiti ciocolata in loc de crema trebuie sa asezati biscuiti imediat pentru ca se ingheaga si biscuiti nu se mai lipesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Parlament"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Teo 1

16.03.2013, 16:28

Multumesc pentru urari fetelor. Imi cer scuze pentru intarziere, dar am tot bucatarit in ultimele zile!

laura_n 1

02.07.2013, 18:11

singurul like pt parlament ) super delicioasa!

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:25

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba