Prajitura "Parlament"

de Teo in Prajituri, 18 Mar 2012 | 44855 vizualizari

 

Are un gust divin! am gasit-o in revista "Practic in bucatarie" nr. 11/2011, pag 38; asta ca sa nu mai fiu banuita "de blat"

 

INGREDIENTE

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • 500 ml frisca batuta
  • 400 gr crema de ciocolata
  • 500 gr biscuiti (cat pt o tava de aragaz)
Portii: 42
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Parlament":

se pune hartie de copt in tava si se aseaza cele 2 cani de nuca prajita;

pregatim apoi blatul din 7 albusuri batute spuma, 7 lg de zahar, 7 lg nuca macinata, 3 lg faina si praful de copt.

Turnam compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dam la copt pentru 30 min;

cand e copt blatul il rasturnam;

indepartam hartia de copt si peste stratul de nuca intindem crema de ciocolata;

inmuiem biscuiti in cafea si asezam peste crema de ciocolata; iar cele 7 galbenusuri le amestecam cu 7 lg de zahar si 3lg apa si le fierbem pe baie de aburi;

dupa ce s-a racit amestecam cu frisca batuta, omogenizam si o asezam peste stratul de biscuiti,

se orneaza cu cacao sau cu ciocolata razuita.

TIPS-URI

1

se folosesc biscuiti mai subtiri, cei populari se inmoaie mai greu si "tin" la taiat

2

daca vreti sa topiti ciocolata in loc de crema trebuie sa asezati biscuiti imediat pentru ca se ingheaga si biscuiti nu se mai lipesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Parlament"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (41)

Teo 1

16.03.2013, 16:28

Multumesc pentru urari fetelor. Imi cer scuze pentru intarziere, dar am tot bucatarit in ultimele zile!

laura_n 1

02.07.2013, 18:11

singurul like pt parlament ) super delicioasa!

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:25

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa