Prajitura Dana

de mimmi in Prajituri, 10 Ian 2011 | 19265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat de nuca:
  • 6 oua ,
  • 200g zahar,
  • 200g nuca macinata,
  • 2 lg faina,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • Foaie alba:
  • 2 oua,
  • 2 lg ulei,
  • 2 lg apa,  
  • 2 lg zahar,
  • 4 lg faina,
  • 1 lingurita bicarbonat stins,
  • Frisca:
  • 400 ml frisca lichida,
  • 10 g gelatina,
  • Crema ganache:
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 150 ml frisca lichida,
  • Crema de lapte praf
  • 5 oua,
  • 300 g zahar,
  • 1 cub unt sau margarina,
  • 300 g lapte praf
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dana:

Blatul cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare ,apoi se pune zaharul, galbenusurile ,nuca,faina si praful de copt.Se pune compozitia intr-o tava pe hartie de copt,cand e gata se lasa la racit.

Foaia alba:

Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,1 lingurita bicarbonat stins,2 linguri apa si 4 linguri faina.Le amestecam si le punem intr-o tava cu hartie de copt.O dam la cuptor pentru cca 30 de minute.

Frisca:

Gelatina se pune intr-o cana cu putina apa si se lasa asa 10 minute,dupa care se pune pe bain-marie pana se topeste si devine ca si un sirop.Frisca se bate bine bine si se amesteca cu gelatina racita.

Crema ganache:

Intr-o craticioara se pun 100 ml frisca si ciocolata rupta bucati.Se amesteca pana se topeste ciocolata dupa care se pune la frigider pana se raceste.La sfarsit se amesteca cu 50 ml frisca batuta.

Crema de lapte praf:

300 g zahar se topesc pe bain-marie,se adauga 5 oua si se amesteca pana se ingroasa.Se i-a de pe foc si se amestac cu  300 g lapte praf.Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu untul (lasat la temperatura camerei)

Asamblare:

Peste foaia alba,se intinde crema ganache,se pune blatul cu nuca,crema de lapte praf si deasupra frisca.Prajitura se tine la frigider pana se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu afine si ciocolata