Prajitura Dana

de mimmi in Prajituri, 10 Ian 2011 | 10880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat de nuca:
  • 6 oua ,
  • 200g zahar,
  • 200g nuca macinata,
  • 2 lg faina,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • Foaie alba:
  • 2 oua,
  • 2 lg ulei,
  • 2 lg apa,  
  • 2 lg zahar,
  • 4 lg faina,
  • 1 lingurita bicarbonat stins,
  • Frisca:
  • 400 ml frisca lichida,
  • 10 g gelatina,
  • Crema ganache:
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 150 ml frisca lichida,
  • Crema de lapte praf
  • 5 oua,
  • 300 g zahar,
  • 1 cub unt sau margarina,
  • 300 g lapte praf
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dana:

Blatul cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare ,apoi se pune zaharul, galbenusurile ,nuca,faina si praful de copt.Se pune compozitia intr-o tava pe hartie de copt,cand e gata se lasa la racit.

Foaia alba:

Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,1 lingurita bicarbonat stins,2 linguri apa si 4 linguri faina.Le amestecam si le punem intr-o tava cu hartie de copt.O dam la cuptor pentru cca 30 de minute.

Frisca:

Gelatina se pune intr-o cana cu putina apa si se lasa asa 10 minute,dupa care se pune pe bain-marie pana se topeste si devine ca si un sirop.Frisca se bate bine bine si se amesteca cu gelatina racita.

Crema ganache:

Intr-o craticioara se pun 100 ml frisca si ciocolata rupta bucati.Se amesteca pana se topeste ciocolata dupa care se pune la frigider pana se raceste.La sfarsit se amesteca cu 50 ml frisca batuta.

Crema de lapte praf:

300 g zahar se topesc pe bain-marie,se adauga 5 oua si se amesteca pana se ingroasa.Se i-a de pe foc si se amestac cu  300 g lapte praf.Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu untul (lasat la temperatura camerei)

Asamblare:

Peste foaia alba,se intinde crema ganache,se pune blatul cu nuca,crema de lapte praf si deasupra frisca.Prajitura se tine la frigider pana se serveste

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Dana-0
Prajitura Dana-1
Prajitura Dana-2
Prajitura Dana-3

COMENTARII (13)

tanyapatap

tanyapatap 1

11.01.2011, 11:03

MIUTA

MIUTA 1

11.01.2011, 12:24

mirela0911

mirela0911 1

11.01.2011, 14:17

ce inalte sunt prajiturile tale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!