Prajitura cu crema de ciocolata

de maria_claudia in Prajituri, 3 Mar 2011 | 15148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr foi:
  • 6 oua,
  • 150 g margarina,
  • 200 gr zahar,
  • 300 gr faina,
  • 1 praf copt,
  • 200 ml iaurt.
  • Ptr crema:
  • 400 ml lapte,
  • 200 gr zahar,
  • 3 galbenusuri,
  • 2 linguri faina,
  • 200 gr ciocolata lapte,
  • 1lingura cacao,
  • 200 gr unt.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si margarina pana devine spumoasa apoi se adauga iaurtul , faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma amestecand usor.Compozitia se imparte in trei parti egale din care facem trei foi.Fiecare foaie se coace cate 15 minute fiecare.

Pregatim crema:mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam treptat laptele si punem la foc mic  ,lasam sa fiarba pana se ingroasa,adaugam ciocolata amestecand energic.Cand crema este rece se amesteca cu untul frecat spuma .

Foile racite se umplu cu crema si se pune o glazura facuta din:100gr ciocolata lapte,50 ml frisca lichida ,o lingura unt pe care le topim la foc mic.Peste glazura calduta radem ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de bezea cu crema de ciocolata