Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata

de Criss in Dulciuri, 7 Apr 2015 | 7652 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma am vazut pe pagina de facebook a Pokhai o reteta de prajitura cu branza de vaci si ciocolata. Pe unele bloguri am vazut aceasta prajitura cu denumirea de "pasca cu ciocolata". Prajitura mea n-a iesit atat de frumoasa ca a Pokhai, desi am respectat instructiunile ei. Oricum am sa repet prajitura si am sa o prepar intr-o tava dreptunghiulara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat: 
  • 4 oua
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • Ingrediente umplutura: 
  • 700 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g unt moale
  • 250 g zahar pudra 
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lime
  • 100 g faina
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata:

Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se spumeaza. Se adauga ouale pe rand si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt si laptele. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura.


Se mixeaza untul cu zaharul pudra, se adauga branza de vaci, smantana si ouale si se mixeaza . Se adauga faina, extractul de vanilie, coaja de lime si stafidele. Umplutura se pune peste blatul copt in prealabil si se introduce tava in cuptor pentru inca 50 minute. Cand e gata prajitura, se lasa sa e raceasca complet apoi se pune in frigider pentru minim 2 ore, dupa care se poate scoate inelul detasabil al formei de copt si se poate taia prajitura. Se serveste pudrata cu zahar sau ornata dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

jolygina 1

08.04.2015, 23:20

tarasmariana 1

09.04.2015, 00:04

Delicioasa!

Criss 1

09.04.2015, 08:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide