Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata

de Criss in Dulciuri, 7 Apr 2015 | 10015 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma am vazut pe pagina de facebook a Pokhai o reteta de prajitura cu branza de vaci si ciocolata. Pe unele bloguri am vazut aceasta prajitura cu denumirea de "pasca cu ciocolata". Prajitura mea n-a iesit atat de frumoasa ca a Pokhai, desi am respectat instructiunile ei. Oricum am sa repet prajitura si am sa o prepar intr-o tava dreptunghiulara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat: 
  • 4 oua
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • Ingrediente umplutura: 
  • 700 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g unt moale
  • 250 g zahar pudra 
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lime
  • 100 g faina
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata:

Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se spumeaza. Se adauga ouale pe rand si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt si laptele. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura.


Se mixeaza untul cu zaharul pudra, se adauga branza de vaci, smantana si ouale si se mixeaza . Se adauga faina, extractul de vanilie, coaja de lime si stafidele. Umplutura se pune peste blatul copt in prealabil si se introduce tava in cuptor pentru inca 50 minute. Cand e gata prajitura, se lasa sa e raceasca complet apoi se pune in frigider pentru minim 2 ore, dupa care se poate scoate inelul detasabil al formei de copt si se poate taia prajitura. Se serveste pudrata cu zahar sau ornata dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

jolygina 1

08.04.2015, 23:20

tarasmariana 1

09.04.2015, 00:04

Delicioasa!

Criss 1

09.04.2015, 08:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de vanilie și zmeură

de RODIMUR 5

ieri la 23:48

Gem de caise

ieri la 08:00

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

pe 19.07 la 22:23

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe