Prajitura Piernik

de anca_rm in Prajituri, 27 Noi 2014 | 1593 vizualizari

 

Este o prajitura poloneza, care se face de Craciun ,dar la cat este de buna merge cand avem pofta de dulce .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -200 g unt
  • -100 g zahăr
  • -150 g miere
  • -5 ouă
  • -1 lingurita praf de copt
  • -300 g făină
  • -1 varf cutit sare
  • Umplutura 1:
  • -300 ml smântână pentru frisca
  • -2 linguri miere
  • -2 linguri zahar (daca mai trebuie)
  • Umplutura 2:
  • -100 gr gem de portocale
  • Decor:
  • -100 gr ciocolata neagra
  • -2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Piernik:

Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul adaugam mierea si galbenusurile  amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un pic de sare . Cand sunt batute bine le adaugam in compozitie si amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza.

Pregatim o tava de chec pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina sau hartie de copt .

Turnam aluatul si dam la cuptorul incins la 180 grade pana cand trece testul scobitorii .

Cand este copt il lasam la racit si pregatim umplutura : batem smantana foarte bine cu mierea si daca mai trebuie (va place mai dulce) adaugati si zahar . Puteti adauga arome sau coaja confiata de portocale.

Cand aluatul este rece il taiem in asa fel incat sa avem 4 parti .

Asezam prima parte de aluat si il ungem cu frisca batuta tare, asezam peste frisca a doua parte pe care o ungem cu gemul de portocale. Deasupra gemului punem a treia parte de aluat si din nou frisca . Deasupra punem ultima parte de aluat .

Facem glazura topind ciocolata cu laptele si turnam deasupra . Nivelam si dam la frigider pana a doua zi .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Piernik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

T I M E A 1

27.11.2014, 22:35

imi place

_Alina_ 1

28.11.2014, 08:27

Lia_ 1

28.11.2014, 08:33

pe asta cred ca o s-o fac, dar nu neaparat acum la sarbatori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!