Chec cu spuma de visine

de Julie in Prajituri, 27 Mai 2011 | 3101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 50 g margarina sau unt, 
  • esenta de vanilie,
  • 6 linguri faina,
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 cana visine ( congelate sau proaspete),
  • 200 g smantana pt frisca,
  •  3-4 linguri zahar pudra,
  • 3-4 linguri zahar tos,
  • 1 lingurita gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu spuma de visine:

Blat:


Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita ( si racita), iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt; se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.


Umplutura:


Visinele se amesteca cu zaharul tos si 2 linguri apa. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba 8-10 minute. Se scot cu o spumiera si se scurg bine de zeama. Se paseaza apoi cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Zeama ramasa de la visine se lasa sa fiarba in continuare pana se leaga ca un sos. Cu el vom stropi checul la final.


Smantana se bate cu zaharul farin pana se obtine frisca. Se amesteca apoi cu piureul de visine si cu gelatina, dizolvata in 1 lingura apa si topita pe baie de aburi.


Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de chec, se pune primul blat, se intinde spuma de visine, se aseaza blatul ramas si se da la rece pana se incheaga crema. Checul se taie in felii si se serveste stropit cu sosul de visine.

 

TIPS-URI

1

Visinele pot fi inlocuite si cu alte fructe: capsuni, zmeura, mure, afine, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu spuma de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Corinuta 1

28.05.2011, 16:05

lilik 1

29.05.2011, 13:42

elena1988 1

30.05.2011, 10:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!