Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Noi 2015 | 5353 vizualizari

 

Cand n-ai somn iti faci de lucru sa te apuce somnul...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g margarina unirea
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 800 g faina
  • Umplutura
  • 2 borcane de 800 g cu mere calite
  • 8 ciocolatele Lindl cca 60 g
  • cubulete de rahat pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata:

Aluat: Mai intai punem la topit margarina, cand e gata topita o lasam deoparte si mixam ouale cu zaharul pana ce zaharul se poteste, adaugam si un praf de sare, apoi turnam margarina topita si mixam bine. La final adaugam praful de copt si faina cernuta. Framantam bine pana obtinem un aluat elasec si usor de intins. Lasam sa se odihneasca 20 min si apoi impartim aluatul in doua, pesntru partea de sus a foii am pastrat mai putin aluat deaorece am decupat floricele din el. Imbracam o tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 28/38 cm, intindem bine prima foaie in asa fel incat sa punem aluat si pe marginile tavii, efectiv sa formam o ''tava'' din aluat. Asezam aluatul in tava si cu ajutorul unei furculite intepam aluatul peste tot, inclusiv pe margini. Apoiintindem merele calite dintr-un borcan, apoi rupem ciocolata bucatele si o presaram pe toata suprafata, apoi intindem merele din al doilea borcan. Intindem restul de aluat si cu ajutorul unei forme am decupat floricele de aluat, le-am asezat peste merele calite, am intepat fiecare floricica cu furculita si apoi am pus cate un cubulet mic de rahat rosu. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc moderat. cand a inceput sa se rumeneasca am scos tava din cuptor, am lasat sa se raceasca, am pudrat cuzahar si am portionat placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si ciocolata