Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Noi 2015 | 5394 vizualizari

 

Cand n-ai somn iti faci de lucru sa te apuce somnul...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g margarina unirea
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 800 g faina
  • Umplutura
  • 2 borcane de 800 g cu mere calite
  • 8 ciocolatele Lindl cca 60 g
  • cubulete de rahat pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata:

Aluat: Mai intai punem la topit margarina, cand e gata topita o lasam deoparte si mixam ouale cu zaharul pana ce zaharul se poteste, adaugam si un praf de sare, apoi turnam margarina topita si mixam bine. La final adaugam praful de copt si faina cernuta. Framantam bine pana obtinem un aluat elasec si usor de intins. Lasam sa se odihneasca 20 min si apoi impartim aluatul in doua, pesntru partea de sus a foii am pastrat mai putin aluat deaorece am decupat floricele din el. Imbracam o tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 28/38 cm, intindem bine prima foaie in asa fel incat sa punem aluat si pe marginile tavii, efectiv sa formam o ''tava'' din aluat. Asezam aluatul in tava si cu ajutorul unei furculite intepam aluatul peste tot, inclusiv pe margini. Apoiintindem merele calite dintr-un borcan, apoi rupem ciocolata bucatele si o presaram pe toata suprafata, apoi intindem merele din al doilea borcan. Intindem restul de aluat si cu ajutorul unei forme am decupat floricele de aluat, le-am asezat peste merele calite, am intepat fiecare floricica cu furculita si apoi am pus cate un cubulet mic de rahat rosu. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc moderat. cand a inceput sa se rumeneasca am scos tava din cuptor, am lasat sa se raceasca, am pudrat cuzahar si am portionat placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si ciocolata