Prajitura pufoasa

de ana in Prajituri, 29 Oct 2010 | 4576 vizualizari

 

Inspirata dintr-o prajiutra de-a lui Gabitzu

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 1 lg cafea macinata
  • Crema  ganache
  • 100 gr ciocolata
  • 200 ml frisca
  • Crema 2
  • 100 ml smantana dulce 
  • 100 ml frisca vegetala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa:

Blatul:Intr-un bol spargem ouale si adaugam zaharul ,mixam pana isi tripleaza volumul.Cu o lingura de lem incorporam faina putin cate putin,apoi incorporam cafeaua.Tapetam o tava potrivita si turnam compozitia obtinuta.O coacem la fo mediu .


Crema ganache: Intr-un castron punem bucatile de ciocolata si frisca .Dam la microunde pentru un minut ,si apoi amestecam energic pana se topeste ciocolata.Daca mai este nevoie o mai dam putin la microunde.Crema obtinuta o lasam in frigider sa se raceasca bine bine ,dupa care o mixam pana obtinem o crema pufoasa.


Crema 2:Amestecam samantana cu frisca vegetala si mixam.O sa obtinem o frisca foarte buna.


Blatul dupa ce s-a racit il taiem in 2 intindem crema ganache,apoi intindem un strat de frisca.Eu am pastrat putina crema ganache si frisca pentru ornat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ana 1

29.10.2010, 22:26

Rocsi@Mena

elena1988 1

16.03.2011, 17:15

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema