Prajitura pufoasa

de ana in Prajituri, 29 Oct 2010 | 6816 vizualizari

 

Inspirata dintr-o prajiutra de-a lui Gabitzu

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 1 lg cafea macinata
  • Crema  ganache
  • 100 gr ciocolata
  • 200 ml frisca
  • Crema 2
  • 100 ml smantana dulce 
  • 100 ml frisca vegetala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa:

Blatul:Intr-un bol spargem ouale si adaugam zaharul ,mixam pana isi tripleaza volumul.Cu o lingura de lem incorporam faina putin cate putin,apoi incorporam cafeaua.Tapetam o tava potrivita si turnam compozitia obtinuta.O coacem la fo mediu .

Crema  ganache: Intr-un castron punem bucatile de ciocolata si frisca .Dam la microunde pentru un minut ,si apoi amestecam energic pana se topeste ciocolata.Daca mai este nevoie o mai dam putin la microunde.Crema obtinuta o lasam in frigider sa se raceasca bine bine ,dupa care o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Crema 2:Amestecam samantana cu frisca vegetala si mixam.O sa obtinem o frisca foarte buna.

Blatul dupa ce s-a racit il taiem in 2 intindem crema  ganache,apoi intindem un strat de frisca.Eu am pastrat putina crema  ganache si frisca  pentru ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amintiri culinare - Savarina cu inghetata de frisca