Prajitura pufoasa

de ana in Prajituri, 29 Oct 2010 | 4480 vizualizari

 

Inspirata dintr-o prajiutra de-a lui Gabitzu

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 1 lg cafea macinata
  • Crema  ganache
  • 100 gr ciocolata
  • 200 ml frisca
  • Crema 2
  • 100 ml smantana dulce 
  • 100 ml frisca vegetala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa:

Blatul:Intr-un bol spargem ouale si adaugam zaharul ,mixam pana isi tripleaza volumul.Cu o lingura de lem incorporam faina putin cate putin,apoi incorporam cafeaua.Tapetam o tava potrivita si turnam compozitia obtinuta.O coacem la fo mediu .


Crema ganache: Intr-un castron punem bucatile de ciocolata si frisca .Dam la microunde pentru un minut ,si apoi amestecam energic pana se topeste ciocolata.Daca mai este nevoie o mai dam putin la microunde.Crema obtinuta o lasam in frigider sa se raceasca bine bine ,dupa care o mixam pana obtinem o crema pufoasa.


Crema 2:Amestecam samantana cu frisca vegetala si mixam.O sa obtinem o frisca foarte buna.


Blatul dupa ce s-a racit il taiem in 2 intindem crema ganache,apoi intindem un strat de frisca.Eu am pastrat putina crema ganache si frisca pentru ornat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 500 lei
1499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ana 1

29.10.2010, 22:26

Rocsi@Mena

elena1988 1

16.03.2011, 17:15

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Yafa