Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata

de - TABITA - in Prajituri, 9 Mar 2013 | 5447 vizualizari

 

O prajitura care va fi apreciata si care va disparea repede.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina cernuta
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • cirese din dulceata
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata:

Incingem cuptorul la 180° C.

Incepem cu cea mai importanta operatie : topim untul si il frecam cu zaharul pana devine spuma si zaharul s-a topit. Ne va lua ceva timp, dar merita pentru o prajitura pufoasa.

Se adauga ouale si se mixeaza bine pana se incorporeaza. 

Se adauga faina cernuta cu praful de copt si sarea.

Va rezulta o compozitie mai groasa. 

Punem compozitia intr-o tava si o nivelam.

 Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.

Atentie: in primele 20 de minute nu se deshide usa cuptorului.

Scoatem prajitura, o pudram, o lasam sa se raceasca si apoi o taiem.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Cantitatile mentionate sunt pentru o tava mica.

2

Puteti folosi ce gem aveti la indemana.

3

Eu am folosit oua de casa, care au contribuit, probabil, la culoarea prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata-0
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata-1
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata-2
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata-3
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata-4
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata-5
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata-6
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata-7
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata-8
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata-9

COMENTARII (18)

- TABITA -

- TABITA - 1

10.03.2013, 01:38

Motan

babi5

babi5 1

19.06.2013, 12:29

- TABITA -

- TABITA - 1

19.06.2013, 13:39

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!