Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata

de Tabita _ in Prajituri, 9 Mar 2013 | 10034 vizualizari

 

O prajitura care va fi apreciata si care va disparea repede.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina cernuta
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • cirese din dulceata
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata:

Incingem cuptorul la 180° C.

Incepem cu cea mai importanta operatie : topim untul si il frecam cu zaharul pana devine spuma si zaharul s-a topit. Ne va lua ceva timp, dar merita pentru o prajitura pufoasa.

Se adauga ouale si se mixeaza bine pana se incorporeaza. 

Se adauga faina cernuta cu praful de copt si sarea.

Va rezulta o compozitie mai groasa. 

Punem compozitia intr-o tava si o nivelam.

 Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.

Atentie: in primele 20 de minute nu se deshide usa cuptorului.

Scoatem prajitura, o pudram, o lasam sa se raceasca si apoi o taiem.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cantitatile mentionate sunt pentru o tava mica.

2

Puteti folosi ce gem aveti la indemana.

3

Eu am folosit oua de casa, care au contribuit, probabil, la culoarea prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese